Walmart Litecoin iddiaları hakkında açıklama yaptı - Haberler - indir.com

Walmart Litecoin iddiaları hakkında açıklama yaptı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-14 10:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Kripto Para

Medya şirketleri tarafından meşru olarak yeniden yayınlanan duyurunun ardından Litecoin ve diğer dijital para birimleri yüzde 30'a kadar sıçradı.

Pazartesi sabahı yayınlanan ve Walmart'ın dijital bir para birimi olan Litecoin'de ödeme kabul etmeye başlayacağını iddia eden bir haber bülteni, perakende devi duyurunun sahte olduğunu söylemeden önce fiyatını yüzde 30 artırdı.

Litecoin'in Kurucusu Charlie Lee, Elindeki Bütün Litecoin'lerini Sattı!Litecoin'in Kurucusu Charlie Lee, Elindeki Bütün Litecoin'lerini Sattı!

Walmart'ın kendisinden geldiği anlaşılan sürüm, ana şirketi Intrado'nun özel sermaye şirketi Apollo Global Management'a ait olduğu bir iletişim hizmeti olan Globe Newswire'da yayınlandı. Açıklama, ABD borsasında alım satım başladığında geldi ve Reuters ve Bloomberg dahil olmak üzere birçok büyük haber kuruluşu tarafından hızla alındı. Litecoin fiyatı ve Bitcoin gibi diğer cryptocurrencies, Coinbase gibi borsalarında atladı.

Litecoin sefası uzun sürmedi

Walmart kısa süre sonra Litecoin duyurusunun doğru olmadığını ve yayınlanmasına izin vermediğini belirten bir açıklama yaptı. Walmart sözcüsü Randy Hargrove, "Neler olduğunu anlamak için daha derine iniyoruz" dedi.

Litecoin (LTC) nedir, nereden, nasıl alınır?

Gerçek görünmek için kurumsal bir yayının ayırt edici özelliklerini taşıyan ancak yetkisiz web sitesi walmart-corp.com'da bir iletişim e-posta adresi listeleyen sahte yayının arkasında kimin olduğu ve Globe Newswire'ın sistemlerini nasıl geçtiği açık değildi. Ancak bu, türünün ilk aldatmacası değildi. 2010 yılında, başka bir haber servisi, tahıl şirketi General Mills'in federal bir soruşturmanın konusu olduğunu söyleyen sahte bir açıklama yayınladı.

2009 yılında, federal menkul kıymetler düzenleyicileri, bir komisyoncuyu birkaç halka açık şirketin hisselerini manipüle etmek için yanlış bültenleri yaymakla suçladı. Bu durumda, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu hızlı hareket etti ve planın başlamasından sadece üç hafta sonra icra davası açtı. 

Menkul kıymet avukatları, sahtekarlığın halka açık bir şirketi içermesi nedeniyle düzenleyicilerin muhtemelen bir soruşturma açacağını ve fiyattaki en büyük artışın büyük ölçüde düzenlenmemiş bir dijital para biriminde olup olmamasının önemli olmadığını söyledi. Finn Dixon & Herling'in avukatı ve SEC'in menkul kıymetler ve New York ofisinin eski müdürü Andrew Calamari, “Bu, bir kamu ihraççısını içeren bir yanlış beyandır” dedi.

SEC ve Globe Newswire temsilcileri hemen yorum yapmak için müsait değildi. Bay Hargrove, Walmart'ın bu yayından ancak, yayına dayalı bilgileri yayınlayan bazı haber kuruluşlarından hesapları doğrulamak isteyen muhabirlerden telefon almaya başladıktan sonra öğrendiğini söyledi. duyurular ve bültende adı geçen basın irtibatının Walmart'ın medya bölümünde çalışmadığını.

  • Haber ayrıca kısaca @Litecoin Twitter hesabından da yayınlandı. Para biriminin gelişimini destekleyen Litecoin Vakfı, daha sonra Walmart ile bir ortaklığa girmediğini açıkladı.

 


Litecoin, Bitcoin Cash'i Geçecek!Litecoin, Bitcoin Cash'i Geçecek!
Litecoin, BTCTurk'te'ki yerini aldıLitecoin, BTCTurk'te'ki yerini aldı

PAYLAŞ