Vivaldi'ye

Vivaldi'ye "Yerleşik reklam engelleme" özelliği geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-13 15:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Sadık bir kullanıcı kitlesine sahip olan tarayıcılardan Vivaldi yeni ve etkileyici bir özelliğe kavuşuyor. Beta sürümü güncellenen tarayıcı için geliştiriciler dahili reklam engelleme özelliğinin geleceğini resmi olarak duyurdu.

Dijital medyanın öneminin artmasıyla birlikte kullanıcıların gün içerisinde internet sitelerinde karşılarına çıkan reklamlarda epey artmış durumda. Bazı sitelerde bu reklamlar rahatsız edici olmasa da, bazılarında da epey sinir bozucu olabilir. Pek çok kullanıcı bu reklamlardan korunmak için tarayıcıların reklam engelleme eklentilerini tercih ediyor. Genelde iyi niyetli olan bu eklentiler arasında geçtiğimiz günlerde ne yazık ki kötü niyetli yazılımların da olduğu öğrenildi.

Güçlü ve Kişisel Tarayıcı Vivaldi Beta YayınlandıGüçlü ve Kişisel Tarayıcı Vivaldi Beta Yayınlandı

Bu konu hakkında bir adım atan Vivaldi ise yerleşik reklam engelleme özelliğini kullanıcılarına sunmak için kolları sıvadı. Geliştirici ekibin kararlı sürümde kullanıcılara sunacağı reklam engelleme özelliği bugün itibariyle güncellenen Vivaldi beta sürümüne eklendi. Test aşamasına alınan bu özelliğin ilerleyen haftalarda kullanıcılara sunulması bekleniyor. Bu sayede artık Vivaldi tarayıcısını tercih edenler internet sitelerinde reklamları engellemek için ek bir eklentiye ihtiyaç duymayacaklar.

Vivaldi artık reklamları engelleyecek

Kullanıcıların internet ortamındaki gizliliklerini koruyabilmesi adına geliştirilen Vivaldi geçtiğimiz haftalarda yayınladığı bir güncellemeyle kullanıcılarının verilerinin toplanmasını engelleyen bir yazılım geliştirmişti.  Şimdi ise reklamlar konusunda bir adım atan tarayıcı ilerleyen dönemlerde kullanıcı daha geniş bir kitleye hitap edebilir gibi duruyor.

Vivaldi; Teknoloji Tutkunlarına Özel Web Tarayıcısı

Vivaldi’nin son test sürümünde reklam engelleme özelliğini veri toplanmasını engelleyen özellikle birleştirmeyi başaran geliştirici ekip bu sayede kullanıcılara maksimum güvenlik de sunuyor. Kullanıcıları için interneti daha şeffaf bir hale getiren Vivaldi geliştiricilerinin bu özelliği yayınlamadan önce bir süre bekleyip eğer özellikte bir hata varsa giderilmesini sağlayacağı öğrenildi. Özelliğin ne zaman yayınlanacağı henüz bilinmese de, yayınladığı zaman Vivaldi birçok kullanıcı için daha gizli bir tarayıcı olmasının yanı sıra daha güvenli bir tarayıcı da olacak.


İlgili uygulamalar
Android kullanıcılarının hoşuna gidecek yeni tarayıcı: VivaldiAndroid kullanıcılarının hoşuna gidecek yeni tarayıcı: Vivaldi
Google Chrome'a kafa tutabilecek Android tarayıcı: VivaldiGoogle Chrome'a kafa tutabilecek Android tarayıcı: Vivaldi

PAYLAŞ