Veri ihlali iddialarıyla gündeme gelen Xiaomi önemli bir güncelleme yayımladı - Haberler - indir.com

Veri ihlali iddialarıyla gündeme gelen Xiaomi önemli bir güncelleme yayımladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-07 10:15:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Geçtiğimiz haftalarda veri ihlali iddialarıyla gündeme gelen akıllı telefon üreticisi Xiaomi önemli bir güncellemenin müjdesini verdi. 

Piyasaya sürdüğü akıllı telefonlarıyla dikkatleri üzerine çeken Çin merkezli teknoloji şirketi Xiaomi, son iki yılın en hızlı büyüyen markaları arasında yer alıyor. Hem donanım özellikleriyle, hem de akıllı telefon tasarımlarıyla rakiplerinin arasından sıyrılmayı başaran şirket geçtiğimiz hafta kullanıcı verilerini ihlal ettiği iddialarıyla gündeme geldi.  

Xiaomi MIUI 12 arayüzü dağıtılmaya başlandıXiaomi MIUI 12 arayüzü dağıtılmaya başlandı

Xiaomi’nin  telefonlardaki yerleşik internet tarayıcılarında, “Incognito” yani gizli mod açıldığında dahi cihazlardan veri topladığı iddia edilmişti. Kullanıcılardan izinsiz olarak topladığı bu verileri Alibaba tarafından sağlanan belirli bir sunucuya aktarmakla suçlanan Xiaomi kullanıcı gizliliğini hiçe saydığı için büyük bir tepki çekmişti. Araştırmacılar şirketin, kullanıcıların ziyaret ettikleri internet sitelerini, tüm arama motoru aramalarını ve yerleşik haber akışındaki tüm etkileşimlerini takip ederek kayıt altına aldığını açıklamıştı. 

Xiaomi telefon kullanım verilerini kaydettiği iddiasıyla karşı karşıya

İddiaların arkasından hızlı bir açıklama yapan Xiaomi ise yayımladığı blog yazısında yakında yayımlanacak olan yeni Mint Browser ve Mi Browser güncellemesi ile tarayıcılara özel bir seçenek koyulacağını açıklamıştı. Kısa bir süre önce bu adımı atan şirket kullanıcılarının beklediği güncellemeleri Google Play Store üstünden herkes için indirmeye sunuldu. 

Konuyla ilgili şirketten gelen açıklamalara göre Mi Browser ile Mi Browser Pro v12.1.4 ve Mint Browser v3.4.3 sürümleri ile artık kullanıcılara yeni bir seçenek sunuyor. Bu seçenek açıldığı zaman Incognito mod artık hiçbir şekilde veri toplamaz hale geliyor.  


Xiaomi hangi verileri topladığını açıkladıXiaomi hangi verileri topladığını açıkladı
Xiaomi ekrana gömülü kamera patenti ile geleceğe ışık tutuyorXiaomi ekrana gömülü kamera patenti ile geleceğe ışık tutuyor

PAYLAŞ