veBitcoin CEO'su ve eşi tutuklandı - Haberler - indir.com

veBitcoin CEO'su ve eşi tutuklandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-27 09:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Kripto Para

MASAK tarafından aktarılan finans kuruluşlarındaki bütün hesaplarına bloka getirilen Vebitcoin CEO'su İlker Baş tutuklandı. Baş'ın eşi Güliz Baş ve şirketin çalışanları olan Berkay B. ve Aykut E. de tutuklandı.

Merkezi Muğla'da yer alan kripto para platformu Vebitcoin, geçtiğimiz günler içerisinde faaliyetlerini durdurmasıyla gündem de adından söz ettirdi. Bu açıklamanın ardından platformun CEO'su İlker Baş, eşi ve iki çalışanı gözaltına alınmıştı. Gözaltı işlemlerinin ardından adliyeye gönderilen şirketin "Baron" lakaplı İlker Baş, "Hanımağa" lakabıyla bilinen eşi Güliz Baş ve şirketin iki çalışanı olan Berkay B. ve Aykut E. de savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklanma talebiyle Nöbetçi 2. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. 

Türk kripto para borsası THODEX'de tedirgin edici hareketlerTürk kripto para borsası THODEX'de tedirgin edici hareketler

Nöbetçi mahkeme tutuklama kararı verdi

İlker Baş, Nöbetçi 2. Sulh Ceza Hakimliği'nde verilen ifadenin ardından tutuklama kararı verildi. Baş'ın ardından da Güliz Baş ve şirket çalışanları için de mahkeme tutuklama kararı çıkardı. Zanlıları Muğla Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlar Şubesi ekipleri yakalamıştı. Son dönemler içerisinde Türkiye'de kripto para gündemi hızla konuşulmaya devam ediyor. Kripto para borsalarının takip edildiğinin söylenmesi ve düzenlemeler yapılacağının açıklanmasının ardından ilk olarak Thodex sonra da VeBitcoin yatırımcıları mağdur olmuştu. Önceden de konu ile ilgili olarak yapılan incelemelerde de İlker Baş'ın Muğla'da bir iddaa bayisi işlettiği gündemde yerini almıştı. Aynı zamanda Baş çiftinin farklı bir davadan daha hakim önüne çıktığı da elde edilen bilgiler arasındadır. 

Covid-19'a yakalandıkları ortaya çıktı

Koronavirüs prosedürleri gereğince tutuklanma işleminin ardından zanlılara Covid-19 testi yapıldı. İlker Baş ve eşi Güliz Baş'ın test sonuçlarının da pozitif çıktığı dile getirildi. Baş çifti, cezaevine gitmeden önce karantina sürecinden geçecek. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup yakın zaman içerisinde daha detaylı bilgilerin elde edilmesi bekleniyor. 


Doğru Kripto Para Yatırımı Nasıl Yapılır? Güvenilir Borsa Nasıl Seçilir?Doğru Kripto Para Yatırımı Nasıl Yapılır? Güvenilir Borsa Nasıl Seçilir?
Bitcoin veya kripto para çeşitleri nasıl alınır?Bitcoin veya kripto para çeşitleri nasıl alınır?
Paypal CEO'su Kripto paralar hakkında açıklama yaptıPaypal CEO'su Kripto paralar hakkında açıklama yaptı

PAYLAŞ