Uzaktan eğitim için üniversitelilere 6 GB ücretsiz internet - Haberler - indir.com

Uzaktan eğitim için üniversitelilere 6 GB ücretsiz internet

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-30 12:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Koronavirüs pandemisi nedeniyle  geçtiğimiz ay başlayan uzaktan eğitim sürecinde YÖK öğrencilere 6 GB ücretsiz internet müjdesi geldi.

Mart ayında ülkemizi de etkisi altına alan Corona virüs salgınına karşı önlem olarak eğitim kurumları kapatılmıştı. Eğitime verilen kısa bir aranın ardından ilkokul ve lise dengi okullar EBA üzerinden uzaktan eğitim alırken, üniversite öğrencileri video konferans uygulamaları üzerinden eğitim görmeye başlamıştı.

EBA erişimi için ayrılan internet kotası iki katına çıkarıldıEBA erişimi için ayrılan internet kotası iki katına çıkarıldı

Geçtiğimiz ay EBA için öğrencilere 3 GB internet müjdesi veren YÖK, üniversite öğrencilerine de 6 GB hediye internet dağıtılacağını açıkladı.

Uzaktan eğitime 3GB internet hediye edilecek

Yükseköğretim Kurumu – YÖK tarafından yapılan açıklamaya göre ülkemizdeki tüm GSM operatörleri ile yapılan görüşmeler ardından alınan kararla üniversite öğrencilerine “6 GB Uzaktan Eğitime Destek Kotası” adı altında ücretsiz bir internet kullanım hakkı verilecek.

Sadece “YÖK Dersleri Platformu” için geçerli olacak bu internet sayesinde öğrenciler “YÖK Dersleri Platformu” sayfasına mobil internet erişimi üzerinden giriş yapmaları durumunda 6 GB’lık kullanımlarına kadar ücretsiz erişim sağlayacbilecekler.

Ancak hediye internetin Zoom, Microsoft Teams, YouTube ve benzeri servileri kapsamadığının altını çizelim. Bu platformlar üzerinden devam eden dersler mevcut internet kotalarından düşecek.

 


EBA yeni şube nasıl eklenir?EBA yeni şube nasıl eklenir?

PAYLAŞ