Uzak mesafeli şarj cihazı Xiaomi Mi Air Charge'ı duyurdu - Haberler - indir.com

Uzak mesafeli şarj cihazı Xiaomi Mi Air Charge'ı duyurdu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-29 16:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Çin merkezli teknoloji şirketlerinden Xiaomi, Mi Air Charge olarak adlandırılan yeni bir kablosuz şarj cihazının duyurusu yapıldı. Mi Air Charge'i benzerlerinden ayıran özellik ise enerjiyi dalgalar halinde gönderiyor olmasıdır. Bu da cihazdan birkaç metre uzakta olması halinde dahi akıllı cihazların şarj edilebileceği anlamına geliyor. 

Yıllardır yapılan inovatif çalışmalar ile beraber tüketicilerin gönüllerinde taht kuran Xiaomi, bugün içerisinde yeni ürün duyurusunu yaptı. Mi Air Charge olarak adlandırılan bu ürün, adından da anlaşılacağı üzere şarj görevi gören bir cihazdır. Fakat bu cihazı benzer cihazlardan ayıran önemli bir özellik vardır. Bu özellik, ürünü kullanırken cihaz ile temas etmesine gerek yoktur. Xiaomi Mi Air Charge, temel olarak bir kablosuz şarj cihazıdır. Fakat ürünün çalışma prensibi diğer kablosuz şarj cihazlarına göre biraz daha farklıdır. Şirket tarafından yapılan bu açıklamalara göre ürünü kullanırken, telefonunuz ile şarj cihazını temas ettirmenize gerek yoktur. Aynı zamanda ürünün çevresinde birden çok telefon varsa bu telefonların her biri aynı anda şarj edilebilir. 

Xiaomi Mi Mix 5'in tüm özellikleri ortaya çıktıXiaomi Mi Mix 5'in tüm özellikleri ortaya çıktı

Xiaomi Mi Air Charge kablosuz şarj cihazı

Xiaomi Mi Air Charge, uzun bir zamandır adından sıkça söz ettiren bir teknolojidir. Fakat bugüne kadar herhangi bir şirket, bu teknolojiyi ticari bir ürün haline getirememişti. Bu sayede Xiaomi kullanıcılar açısından avantaj sağlayan bir ilke imza atmış oldu. Söz konusu bu teknoloji nasıl çalışıyor?

Çin merkezli Xiaomi, resmi internet sitesi üzerinden paylaşmış olduğu bir blog gönderisinde bu ürünün nasıl bir çalışma prensibi olduğunu açıkladı. Xiaomi tarafından yapılan açıklamalara göre ürün 5 fazlı bir anten dizisine sahiptir. Bu antenler telefonun tam olarak hangi noktada olduğunu tespit ediyor. Cihazın etrafında da 144 adet anten kullanan Xiaomi, bu antenler aracılığıyla da dalga iletimi yapma özelliğine sahiptir. Klasik kablosuz şarj altyapısına sahip olan bu cihaz, bu sayede birkaç metre uzağında duran bir telefona 5 watt şarj sunuyor.

Xiaomi tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamalara göre bu cihaz, bir teknoloji demosu. Yani söz konusu bu ürün, çok daha iyi bir şekilde performans sergilemek adına halen geliştirilmeye devam ediyor. Fakat cihaz ile ilgili olarak bu kadarı bile önemli bir detaydır. Çünkü daha önce herhangi bir şirket bu şekilde bir çalışma gerçekleştirememişti. Haliyle üretici şirket, ürünün fiyatı ile ilgili net olarak bir açıklama yapılmadı. Xiaomi'nin Mi Air Charge'ı etkileyici gibi görünüyor olsa da sağlık açısında ne gibi riskler barındırdığı henüz bilinmiyor. Konuyla ilgili olarak Xiaomi'den henüz resmi bir açıklama yapılmadı ancak ürün satışa çıkacağı zaman otoriter, Xiaomi Mi Air Charge'ı detaylı bir şekilde inceleme yapılacak. Xiaomi, ilerleyen zamanlarda oyunun kurallarını baştan yazacak adımlar atabilir gibi görünüyor. Konuyla ilgili şu an için elde edilen bilgiler bu kadar olsa da gelecek günlerde daha fazla bilgi edilmesi bekleniyor. 


Xiaomi Mi Band 6 özellikleri ortaya çıktıXiaomi Mi Band 6 özellikleri ortaya çıktı
Xiaomi, kayar ekran patentiyle gündemdeXiaomi, kayar ekran patentiyle gündemde
Xiaomi Mi 10T Lite Türkiye fiyatı belli olduXiaomi Mi 10T Lite Türkiye fiyatı belli oldu

PAYLAŞ