UPS Kargo drone taşımacılığı lisansı aldı - Haberler - indir.com

UPS Kargo drone taşımacılığı lisansı aldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-26 13:55:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

ABD merkezli global kargo taşıma şirketi olan UPS Kargo,  müşteri deneyimi ve daha iyi bir hizmet için drone taşımacılığı lisansı aldı. İlk etap olarak hastane gibi yerleşke hizmetlere götürmeyi planlayan şirket, drone’larını çok uzak mesafeye ulaşmaya çalışacak. Merkezi ABD’de olan ve ülkemiz dahil birçok ülkede global hizmet veren kargoculuk şirketi UPS’den yeni bir hamle geliyor. Drone ile hava yolu taşımacılığına başlayacak olan şirket bunun için lisans almayı başardı. Drone ile vereceği hizmeti bir an önce genişletmeyi hedefleyen şirket, ilk olarak sağlık sektörüne hizmet vermeye başlayacak. Daha sonra ise sağlık sektörü dışında kalan küçük çaplı alanlara hizmetler sunmaya başlayacak.

UPS Kargo Drone Hizmetine Başlıyor

Drone Uçuş İzinleri Nasıl Alınır?Drone Uçuş İzinleri Nasıl Alınır?

Diğer yandan UPS’in hedefleri arasında birçok şey bulunuyor. Öyle ki çeşitli nesneleri taşımak için drone’ları gözün gördüğü ufuk çizgisinin ötesine kadar uçurmak istiyor. Şirketin bu yöntem ile eşsiz çözümler sunacağı ve hizmet noktasında ise kullanıcı deneyiminin üst seviye olacağı bekleniyor. Drone ile taşımacılık hakkında lisans alan UPS şirketi CEO’su David Abney, yapılan olan bu hamle ile yeni bir tarihe tanıklık edileceğini ifade ediyor. Diğer yandan henüz işlerinin bitmediğini de ifade ediyor. Bu yeni teknolojinin UPS için yeni kapılar olduğunu ve müşteri sorunları için ise yeni çözümler sunduğunu belirtiyor. Gelecekte Drone kullanımlarının oluşturulacaklarını ve bunu kamuoyu ile paylaşacaklarını belirtiyorlar.

UPS’nin inovatif bu hamleleri ile müşterilerin beğenisini kazandığı belirtiliyor. Ayrıca kısa vadeli planlar yerine uzun vadeli yatırım planları da bulunuyor. Bu noktada teslimat hizmetinin ülke genelinde hastanelere, tıbbi yerleşkelere gibi noktalardan sonra hizmetin artışını sağlayarak drone güvenliğini sağlamak adına yer temelli tespit etme gibi teknolojilerin de bu bağlamda kurulması bekleniyor.


Uber drone ile yemek dağıtımı ile dengeleri değiştirmeye hazırlanıyorUber drone ile yemek dağıtımı ile dengeleri değiştirmeye hazırlanıyor

PAYLAŞ