UBER'in rakibi Careem, taksiciler ile anlaştı - Haberler - indir.com

UBER'in rakibi Careem, taksiciler ile anlaştı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-22 15:30:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Uygulama

VIP taşımacılığın yasaklanmasının ardından ülkemizde sıkıntıya giren UBER’in rakibi Careem, taksicilerle anlaşarak rakibine karşı önemli bir avantaj elde etti.

Geçtiğimiz yaz aylarında, UBER’in haksız rekabet oluşturması ve taksicilerden ciddi tepkiler alması sonucunda, ülkemizde VIP taşımacılığa yasak gelmişti. UBER ile taksiciler arasında ciddi gerginlikler çıkmış, taksiciler UBEr şoförlerine şiddet uygulamaya kalkışmıştı. Duruma el atılmasının ardından, yasaklanma kararı alındı.

Careem, yemek siparişi almaya başladıCareem, yemek siparişi almaya başladı

UBER’in rakiplerinden birisi olan Dubai merkezli Careem, Türkiye pazarına giriş yaptı. Fakat ülkemizde VIP taşımacılığa dair gelen düzenlemeler, Careem’in taksicilerle anlaşarak ülkemizde hizmet vermesini sağladı. Bu durum, Careem’in rakibi UBER karşısında büyük bir avantaj elde etmesini sağladı. Bir haber kanalının yayınladığı habere göre, Careem Birleşik Taksi Şoförleri Derneği ile anlaşma imzalarını attı.

Careem, yemek siparişi almaya başladı

Careem, taksicilerin Careem’e üye olabileceklerini söyledi

Birleşik Taksi Şoförleri Derneği ile imzaları atan Careem, artık ülkemizde taksiciler ile birlikte çalışacak. Careem Gelişen Pazarlar Direktörü İbrahim Manna, konuya dair bilgiler verdi. İbrahim Manna tarafından verilen bilgilere göre, Türkiye'de bir operasyon merkezi kuruldu. Artık, taksiciler Careem’e üye olabilecek. Fakat öncesinde taksicilerin sistem eğitimi başta olmak üzere, birçok eğitim süreci ve test aşamasından geçmesi gerekiyor. Üye olacak taksicilerin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından verilmiş, "sabıkası temiz" şoförler olmaları da şartlardan birisi.

Birleşik Taksi Şoförleri Derneği (BTD) Başkanı Hüseyin Duman da konuya dair bazı açıklamalarda bulundu. Duman, İstanbul’daki taşımacılık sektörünün ne kadar büyük olduğu sorusunu cevapladı. Hüseyin Duman bu soruya, “İstanbul'daki taksiciler olarak günde 750 bin-800 bin arası taksimetreye basıyoruz. İstanbul'da 17 bin 395 taksi var. Bir taksimiz günlük ortalama 40-50 yolcu taşıyor.” diyerek cevap verdi. Duman, aynı zamanda diğer uygulamalardan da müşteri alabileceklerini belirterek, “Bu bir uygulama. Biz taksi şoförüyüz, bize kim iş veriyorsa onunla çalışabiliriz. Amaç taksicinin tekerinin boşa dönmemesi. Bundan sonra taksicinin tekeri boşa dönmeyecek. Yolcu bıraktıktan sonra durağa dönerken yolcu alabilecek.” cümlelerini kurdu. Açıklama yapan bir diğer isim Careem Operasyon Müdürü Can Ayhan, işin maddi boyutunu değerlendirdi. Ayhan, İstanbul’da taksiye binen bir kişinin ortalama 25 TL ödediğini, taksilerin buna göre ortalama cirosunun, 19 milyon olduğunu ve bunun yıllık gelirinin 7 milyar liraya ulaştığını kaydetti. Araç başına düşen günlük ciro ise bin 100 TL olarak paylaşıldı. Araç başın aylık gelirin 30 bin TL’yi bulduğunu söyleyen Ayhan, araç giderlerinin 8 bin TL olduğunu ve 22 bin TL’nin de kazanç olduğunu belirtti.



PAYLAŞ