Uber'den şaşırtan açıklama : Taksiler ile Çalışacağız - Haberler - indir.com

Uber'den şaşırtan açıklama : Taksiler ile Çalışacağız

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-09 17:31:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Uber, ulaşım alanında geliştirilen ve ulaşım açısından alternatif seçenekler sunan kaliteli bir mobil uygulamadır. Uygulamayı akıllı cihazlarınıza indirerek taksilere ek olarak kendinize ulaşım amacıyla çeşitli seçenekler bulabilir ve tercihinizi yaparak sunulan hizmetten faydalanabilirsiniz. Uber gere dünyada gerek ülkemizde oldukça yaygın bir şekilde kullanılan bir sistemken yaşanan kötü olaylar Uber tarafından pek de iyi karşılanmadı. Şöyle ki özellikle de Türkiye Uber sisteminde yaşanan sorunlar Uber'i rahatsız etmiş olup bunun sonucunda da çeşitli açıklamalar yapılmıştır. Özellikle son zamanlarda taksi şoförleri ile yaşanan kötü olaylar Uber'in Türkiye'de ciddi değişiklikler yapmasına sebep oldu. 

Careem'den yeni güvenlik özelliği: Çağrı MaskelemeCareem'den yeni güvenlik özelliği: Çağrı Maskeleme

Uber yetkililerinden gelen remi açıklamalara göre Uber XL sisteminin ülkemizde artık tercih edilmemesinin sonucunda, şirketin sarı taksiler ile hizmet vermeye yönelik çalışmalar yapmaya başlayacağının bilgisi geldi. Son zamanlarda sık sık olumsuz haberler ile gündeme gelen Uber, sarı taksiciler yaşadığı olayla ile dünya  basınında dahi yer almıştı. Yaşanan bu olayların ardından, Uber'in Türkiye hizmetlerine son vereceği yönünde çeşitli iddialar ortaya çıkmıştı. Farklı kaynaklardan elde edilen bilgiler çeşitli kafa karışıklığına sebep olmuştu. Gündem de bilgi kirliliğin sebep olan bu olayların önünü kesmek adına Uber yetkilileri, konu ile alakalı açıklamalarda bulundu. 

Uber sarı taksilerle mi çalışacak?

Ulaşım alanında bir dev olarak görülen ve dünyanın birçok yerinde tercih edilmeyi başaran Uber hizmeti maalesef ülkemizde çeşitli değişikliklere gidiyor. Yaşanan kötü olaylar sonucunda ortaya atılan Uber Türkiye hizmetine son veriyor iddiaları yapılan açıklamalar ile gerçekliğe kavuşuyor. Şirket yetkilileri tarafından yapılan açıklamalara baktığımız taktirde Uber, Türkiye'de yaptığı hizmete devam edecek fakat yaşanan kötü olaylar nedeniyle Uber XL olarak adlandırılan 6 kişilik büyük araçlar ile seyahat edebileceğiniz SUV tipi araçları azaltacağı yönünde çeşitli açıklamalarda bulundu. Bu tip bir hizmetin yerine ise, sarı taksiler ile çalışmalarına devam edeceklerinin bilgisini verdi. 

Daha önceden de bilindiği üzere Uber, Dubaili Careem'i 3.1 milyar dolar karşılığında satın almıştı. Careem ise uzun süredir Türkiye faaliyetlerini sarı taksiler ile devam ettiriyor ve bu çalışmaların ardından da sarı taksiler ile hiçbir sorun yaşamadan işlemlerine devam ediyordu. Aralarında herhangi bir problem söz konusu değildi. Ancak Uber tarafından yapılan satın alma işlemlerinin ardından Careem'de taksicilerin hedefi olmaktan geri kalmadı. Uber'in yeni sistem için yeni araçlar mı satın alacağı yoksa mevcut Careem araçları ile sisteme devam edeceği hakkında henüz bir bilgi söz konusu değildir. Uber'in Türkiye'de uyguladığı bu sistem hakkında henüz belirlenmiş bir durum söz konusu değildir. Uber yetkililerinin yaptığı açıklamalarda, Türkiye'ye hizmet vermekten çekilmek istemedikleri ve Türkiye'ye hizmetlerini sürdürmek konusunda kararlı olduklarını belirttiler. Taksiciler ile yaşanan sorunun yanı sıra aynı zamanda vergi yükümlülüğü konusu ile de gündeme gelen Uber, bu konu hakkında da açıklamada bulundu. Uber yetkilileri, e fatura sistemine geçmeleriyle ödenmesi gereken vergiyi ödediklerini, Türkiye'de hizmet vermeye devam etmek istediklerini de dile getirdiler. 

 


İlgili uygulamalar
Google, Uber ve Facebook Gibi 5 Şirketin Karanlık YüzleriGoogle, Uber ve Facebook Gibi 5 Şirketin Karanlık Yüzleri
Uber, Drone ile yemek dağıtıma ilerleyen yıllarda başlayabilirUber, Drone ile yemek dağıtıma ilerleyen yıllarda başlayabilir
Uber sürücülerinden başkana mesaj!Uber sürücülerinden başkana mesaj!

PAYLAŞ