Uber Türkiye'deki bazı faliyetlerini durduruyor - Haberler - indir.com

Uber Türkiye'deki bazı faliyetlerini durduruyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-09 13:23:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Uber, ulaşım alanında geliştirilen uygulamalardan biridir. Uygulamayı akıllı cihazınıza yüklediğiniz anda, Uber'in hizmet verdiği her alanda gitmek istediğiniz yere sizi götürecek olan ulaşım aracını, yol güzergahını, fiyatlandırma sistemini ve buna benzer çeşitli seçenekleri kolaylıkla bulabilirsiniz. Ulaşım alanında geliştirilen oldukça fonksiyonel bir sistem olarak karşımıza çıka Uber, neredeyse her hafta farklı konular ile gündemde yer almayı başarıyor. Hatta özellikle de ülkemizde Uber hakkında çeşitli haberler ile karşı karşıya geliyoruz. En son ve en ciddi olaylardan biri ise Uber ve taksiciler arasında yaşanan çirkin olayların gündeme gelmesi olmuştu. Taksiciler ve Uber arasında yaşanan bu olaydan sonra Uber'den herkesi şaşırtacak bir açıklama geldi. Şöyle ki Uber, Türkiye hizmetlerine yakın zamanda son verebilir. 

Uber, Drone ile yemek dağıtıma ilerleyen yıllarda başlayabilirUber, Drone ile yemek dağıtıma ilerleyen yıllarda başlayabilir

Taksicilik sektörüne yepyeni bir deneyim kazandıran ve dünya genelinde birçok ülkede tercih edilen alternatif ulaşım sistemi olan Uber, kullanıcıların beğenisini kazanmış olan alternatif bir ulaşım servisi olsa da, ülkemizde taksiciler ile yaşanan çirkin olaylar sonrasında Uber'den hoş olmayan bir açıklama geldi. Taksi şoförlerinin Uber şoförlerini dövmesi ve trafik esnasında önünü keserek çeşitli sorunlar çıkarması dünya basınında dahi yer alan en önemli haberlerden arasındaydı. Yaşanan bu olaylar Uber Türkiye'nin hizmetlerinin sona ermesine sebep olacaktır. Şu an için bu bilgiler henüz bir iddia olarak karşımıza çıksa da gelecek süreç içerisinde Uber Türkiye'den gidebilir. 

Uber Türkiye'den üzücü açıklama

Ulaşım sektörüne muhteşem bir alternatif olarak giriş yapan Uber ulaşım sistemi, Türkiye'de de sıklıkla tercih edilen seçenekler arasındaydı. Bu durum karşısında taksiciler pek de memnun olmadı ve Uber sürücülerine çeşitli sorunlar çıkarmaya yönelik hareket ettiler. Uber yaşanan bu olaylar karşısında üzücü bir açıklama da bulundu. Uber henüz resmi olarak konu ile alakalı basın açıklamasında bulunmadı. Elde edilen bilgiler ise son derece karışık. Şöyle ki bazı kaynaklar Uber'in faaliyetlerinin tamamen durduğunu gösterirken bazıları ise, 8+1 araçlar ile gerçekleştirilen ‘XL’ taşımacılığının Türkiye’de yapılmayacağını gösteriyor. Şu an için yaşanan bu karmaşık olaylar son derece sıkıntılı durumlar olduğunu gösteriyor. 

Uber'in çalıştığı araç sahiplerine yukarıda yer alan bilgileri mesaj olarak gönderdiği ve sözleşmeyi feshetmeye başlattığı yönünde bilgiler geliyor. Uber'in XL hizmetine 3 gün içerisinde son verileceği ve bu nedenle de otopark ve trafik cezası gibi yardımların kesileceğini aktarılıyor. Şoförlere gönderilen mesajda yaşanan olaylar hakkında detaylı bilgiler yer almıyor. Bu sebeple Uber XL servisinin mi yoksa tamamen Uber servisinin mi sonlanacağı hakkında her hangi bir bilgi paylaşımı söz konusu olmadı. Sektörün en çok tercih edilen ve sunduğu seçenekler ile yolcuların güvenle seyahat etmesine sebep olan Uber sistemi taksiciler tarafından pek fazla sevilmedi ve hatta bu sebepten dolayı çeşitli kötü olaylar da yaşanmıştı. Maalesef Uber bu durumlar karşısında resmi bir açıklamada bulunmasa bile çeşitli yaptırımlar uygulamaya karar verdi ve doğrultuda çeşitli çalışmalar yapmaya odaklandı. 

 

 

 


İlgili uygulamalar
Uber sürücülerinden başkana mesaj!Uber sürücülerinden başkana mesaj!
UBER, otonom bisiklet ve scooter üzerine çalışıyorUBER, otonom bisiklet ve scooter üzerine çalışıyor
UBER'in rakibi Careem, taksiciler ile anlaştıUBER'in rakibi Careem, taksiciler ile anlaştı

PAYLAŞ