Uber, Drone ile yemek dağıtıma ilerleyen yıllarda başlayabilir - Haberler - indir.com

Uber, Drone ile yemek dağıtıma ilerleyen yıllarda başlayabilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-25 11:21:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Uber firmasının drone'lar ile yemek dağıtım hayali artık o kadar da uzak gözükmüyor olabilir. Tüm dünyada ulaşım hizmeti veren, aslında vermeye çalışan Uber, Wall Street Journal'ın bir haberine göre 2021 yılı itibari ile drone ile dağıtım yapmaya başlayabilir.

Uber, Drone ile yemek dağıtıma ilerleyen yıllarda başlayabilir

Bu plan Uber'in web sitesinde bir drone yöneticisi iş ilanında tanımlanmış. Şu anda yayında olmayan bu duruma göre şirket, "güvenli, yasal, verimli ve ölçeklendirilebilir uçuş operasyonları" gerçekleştirebilecek bir drone yöneticisi arıyor. Bahsi geçen bu drone yöneticisi muhtemel olarak Uber'in dağıtım drone'larını 2019 yılından sonra çalışır hale, 2021 yılında ise operasyona hazır hale getirmekle görevli olacaktır. İş ilanında UberExpress ibaresi de görülüyor. Bunun Uber'in drone ile dağıtım yapma hizmetinin adı olacağı düşünülüyor. UberExpress, hayata geçirilirse muhtemel olarak şirketin yemek dağım hizmeti UberEats'in bir parçası olabilir.

UBER'den ramazan hediyesiUBER'den ramazan hediyesi

Uber'in kendi web sitesinden kaldırılmış olan iş ilanı, şirket sözcüsünün Wall Street Journal'a yaptığı açıklamaya göre şirket, hala çok ilkel bir aşamadan oluşan planını ve programını yansıtmıyor. Uber, drone ile dağıtım yapma hizmeti sunacaklarını aylardır söylüyordu. Fakat Uber şirketinin CEO'su Dara Khosrowshahi, Mayıs ayı içerisinde yaptığı açıklamada şirketin müşterilere çok kısa bir süre içerisinde yemek teslimatı yapacak olan drone'larını geliştirdiğini söyledi.

Uber şirketinin CEO'su yaptığı bir açıklamada, "Uber'in olayı yalnızca otomobiller değil. Uber'in işi taşımacılık olmalı. Şahsi inancıma göre insan ulaşımını çözmenin anahtarı, tüm şehirde uçan hamburgerler olması. Uçan hamburgerlere ihtiyacımız var" şeklinde konuştu. Uber şu anda ABD Ulaşım Bakanlığı tarafından yürütülen bir drone test programında yer alıyor ve bu şirket, CEO'suna göre bu program kapsamında yemek dağıtım drone'larını test ediyor. 


İlgili uygulamalar
Youtuber'lar izleyicilerinin obez olmasına neden oluyorYoutuber'lar izleyicilerinin obez olmasına neden oluyor
UBER'den basın açıklaması geldi!UBER'den basın açıklaması geldi!
Uber şoförlerini üzecek yasa geldiUber şoförlerini üzecek yasa geldi

PAYLAŞ