Uber 5 milyar dolar zarara uğradı - Haberler - indir.com

Uber 5 milyar dolar zarara uğradı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-09 15:33:01
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Özel taksicilik şirketi olan Uber, bugün itibariyle ikinci çeyrekteki kazanç raporlarını şirket olarak halka açık bir şekilde bildirdi ve neticelere göre işlerin iyi gitmediği gözüküyor. Şirket kullanıcı sayısını artırmış olsa da, sadece bir çeyrekte 5 milyar dolar zarar ettiği gözüküyor. Temmuz ayı döneminde 100 milyondan fazla kullanıcı kitlesine sahip olan Uber, tarihinin ilklerinin birisini yaşadı. Öyle ki kullanım oranı önceki yıla göre yüzde 35 artarak 1.67 milyar seviyesine yükselmişti. Bu rakamlara rağmen Uber’in bu çeyrekte oldukça büyük bir zarara uğradığı açık bir şekilde gözüküyor.

Uber’den Tarihi Zarar Açıklandı

Uber'den Türkiye İçin Üzücü Karar AlındıUber'den Türkiye İçin Üzücü Karar Alındı

Wall Street analistleri tarafından bu zarar bekleniyordu. Ayrıca yatırımcıların ise şirkete bir fırsat daha vermeleri gerektiği düşünülüyor. 2019’un ikinci çeyreğinde ise 5.2 milyar dolarlık zarara uğrayan Uber şirketi, yönetim tarafından oldukça sorunsuz gözüküyor. CEO Dara Khosrowshahi, halka arz ile beraber 2019 yılını “en yüksek yatırım yılı” olarak ifade etmişti. Ancak daha çok ABD’de belediyeler ile sorunlar yaşayan Uber’in trafik noktasında çeşitli sıkıntılara sebep olduğu düşünülüyor.

Bazı raporlara göre ise Uber ve Lyft sürücüleri gece saatlerinde yola çıkmazsa, Washington araç trafiği yüzde 7, Boston’da yüzde 8 ve San Francisco’daki trafik oranı yüzde 13 düşüyor. Diğer yandan Uber şirketinin yemek servisi olan UberEats yeni müşteri kitleleri kazanmaya devam ediyor. Bu servisin yemek teslim ettiği kişi sayısı 2018’e göre yüzde 140 oranında artmış durumda.  


İlgili uygulamalar
UBER, Uçak Taksi Projesi İçin 3 Şehiri BelirlediUBER, Uçak Taksi Projesi İçin 3 Şehiri Belirledi
UBER, Paypal ve Visa Facebook'un Kripto Para Birimini DestekleyecekUBER, Paypal ve Visa Facebook'un Kripto Para Birimini Destekleyecek

PAYLAŞ