Twitter'ın Trump'ı kalıcı olarak engellemesi, hisse değerini düşürdü - Haberler - indir.com

Twitter'ın Trump'ı kalıcı olarak engellemesi, hisse değerini düşürdü

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-11 17:01:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Twitter'ın Donald Trump'ın hesabını kalıcı olarak askıya aldığını duyurması, hisse senedi değerlerinde dalgalanmalar yaşanmasına sebep oldu. Twitter'ın bu kararının duyurmasının ardından hisseleri %4 oranında değer kaybetti. 

Sosyal medya arasında başarılı bir noktada yer alan Twitter'ın Donald Trump'ın hesabını kalıcı olarak askıya alması konusundan söz edilmişti. Sosyal medya platformu tarafından alınan bu kararın ardından borsadaki hisselerinde hareketlilik yaşandı ve Twitter hisselerinde de düşüş gözlemlendi. Fox Business'ta yer alan haberlere göre, Twitter'ın Trump'ın hesabını kalıcı olarak engellediğinin bilgisini vermesinin ardından kısa bir süre geçmiş olmasına karşılık hisse senetlerinde %4 oranında bir düşüş yaşandı. Twitter hisselerinin değeri 49,54 dolara kadar düştü.

YouTube, Facebook ve Twitter Rusya'da yasaklanabilirYouTube, Facebook ve Twitter Rusya'da yasaklanabilir

Twitter'ın hisse değerinde düşüş yaşandı

Bu haberin hazırlandığı andan itibaren Twitter'ın kote olduğu New York Stock Exchange'teki (New York Menkul Kıymetler Borsası) hisse değeri 51,48 dolar (379 TL). Bilindiği üzere Twitter'ın bu kararı almasının arkasında yer alan sebep, çarşamba günü Trump destekçilerinin kongre binasına yapmış olduğu baskındı. Perşembe günü ise Donald Trump'ın Twitter hesabı tekrar aktif hale getirdi ve Trump, iki adet paylaşım oldu. Bu her iki paylaşımda Trump, destekçilerinin gelecekte sesinin daha çok çıkacağını dile getirmiş ve ABD'nin yeni başkanı seçilen Joe Biden'ın göreve başlama törenine katılmayacağını dile getirmişti.

Twitter, atılan bu tweet'lerin, "Şiddeti Yüceltme Politikasını" ihlal ettiğini ve Donald Trump'ın hesabının kalıcı bir şekilde askıya alınmasına karar verdiğini de dile getirdi. Donald Trump'ın resmi Twitter hesabında 88 milyondan fazla takipçisi vardı. Aynı zamanda Twştter'a ek olarak Donald Trump'ın Facebook ve Instagram hesaplarının da kapatıldığı bilgisi verildi. Fakat Facebook tarafında yapılan bu askıya alma işlemleri, Twitter'da olduğu gibi kalıcı değil 2 hafta sürecek. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır. 


İlgili uygulamalar
Twitter'dan sesli sohbetler için yeni bir hamle geldiTwitter'dan sesli sohbetler için yeni bir hamle geldi
Twitter, alanları oluşturmaya yardımcı olmak için Breaker Podcasting platformunu satın aldı!Twitter, alanları oluşturmaya yardımcı olmak için Breaker Podcasting platformunu satın aldı!
Trump'a, Twitter, Facebook ve Instagram'dan erişim engeliTrump'a, Twitter, Facebook ve Instagram'dan erişim engeli

PAYLAŞ