Twitter'da Youtube videoları izlenebilecek - Haberler - indir.com

Twitter'da Youtube videoları izlenebilecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-19 11:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Twitter, yeni YouTube özelliği ile iPhone kullanıcılarının video izleme deneyimini daha da kolay hale getirecek. Bugünden itibaren test aşamasına geçilen bu özellik sayesinde Twitter zaman akışında YouTube videoları izlenebilecek. Popoler platform Twitter, daha öncede yüksek kaliteli fotoğraflar ve 4K videolar sunmak için zaman akışında çeşitli değişiklikler yapmıştı. 

Söz konusu bu yeni özellik kullanıcılar tarafından beğeni kazanacak gibi gözüküyor. Çünkü konuyla ilgili olarak paylaşılan videoyu izlemek için Twitter'dan çıkmaya gerek olmayacak. Aynı özellik daha önceden WhatsApp'a da gelmişti. Öyle ki kullanıcılar kendilerine gönderilen YouTube videolarını platformdan çıkmadan seyretme imkanına sahip oldular. 

Clubhouse'a rakip olarak Twitter, Spaces özelliğinin Android testlerine başladıClubhouse'a rakip olarak Twitter, Spaces özelliğinin Android testlerine başladı

Twitter, YouTube özelliğiyle kullanım deneyimini geliştiriyor

Popüler platform Twitter, kullanıcıların ana sayfa akışında geçirmiş olduğu süreye önem gösteriyor. Bu sebeple de kullanıcıların zaman akışından ayrılmadan paylaşılan bu içerikleri görmesi amaçlanıyor. Konuyla ilgili olarak paylaşılan içerikler arasında da en fazla YouTube yer alıyor. Bu sebeple de Twitter, YouTube videolarının yerleştirilmesi için özel bir çalışma yaptı.

‘Twitter Support’ adlı hesap, geliştirilen bu yeni YouTube özelliği için yeni bir GIF yayınladı. Yayınlanan bu GIF, özelliğin nasıl çalıştığı gösterildi. Aynı zamanda paylaşılan videoların altında YouTube adının yer aldığı görüldü. Bu sayede kullanıcıların videoları ayırt edebilmesi amaçlanıyor. Yeni özellik için paylaşılan bu duyuru kısa bir aman içerisinde büyük beğeni topladı. Özelliği Android akıllı cihazlara ne zaman geleceğine dair bir açıklama da henüz yapılmadı. Bazı kaynaklar özelliğin web arayüzünde de kullanıcıların karşısına çıktığı belirtildi. 

Söz konusu bu özelliğin paylaşıldığı önceki Tweet ise geçtiğimiz günler içerisinde gelen özelliğe aittir. Bu özellikle kullanıcılar tarafından paylaşmış olduğu yüksek kaliteli fotoğraflar aynı kalitede diğer kullanıcıların da eline ulaştı. Aynı zamanda 4K gibi yüksek boyutlu ve yüksek kaliteli olan videoların paylaşılması da Twitter'da mümkün hale geldi. Şu an için test aşamasında olan bu özellik için 'Twitter veri kullanımı' ayarı işaret edildi. Bu alandaki ayarlamalarla yüksek boyutlu içeriklere izin vermek gerektiği aktarıldı. Günümüzde en çok kullanılan sosyal medya platformlarının başında Twitter geliyor. Uygulama geçmiş yıllar içerisinde kullanıcı sayısında düşüş yaşıyor olsa da son zamanlarda durum pozitife çevrildi. İyi bir gidişata devam etmek isteyen şirket, yeni özelliği de kullanıma sunmaya başladı. Konuyla ilgili olan gelişmeler yaşanmasına rağmen Twitter bazı ülkelerde çeşitli sorunlarda yaşıyor. Bu durumun son örneği de Rusya’dan geldi. Rusya, Twitter’daki bazı paylaşımların yasadışı olması sebebiyle kaldırılmasını istedi. Ancak Twitter, Rusya’nın talebini kabul etmedi. Rusya da Twitter’ı tamamen engellenebileceğine dair ültimatom verdi.


Twitter kendi emojolerini yayımladıTwitter kendi emojolerini yayımladı
Twitter'dan alışveriş süreci başlıyorTwitter'dan alışveriş süreci başlıyor
Twitter Twitter "Geri al" özelliğinin testlerine başladı

PAYLAŞ