Twitter'da mavi tik dönemi yeniden başlıyor - Haberler - indir.com

Twitter'da mavi tik dönemi yeniden başlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-25 18:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Pandemi döneminde pek çok yeni özelliği kullanıma sunan Twitter eski bir özellik için yeşil ışık yaktı. Şirket bir süredir askıya aldığı “Mavi Tik" özelliğini yeniden kullanıma sunabilir.

Son dönemlerde sosyal medya uygulamasının yanı sıra bir haber uygulaması olarak da kullanılmaya başlayan Twitter, pek çok farklı kullanıcı kitlesine sahip. Bazı kullanıcılar gündemi takip etmek için kullanırken, bazı kullanıcılar eskiden olduğu gibi platformda günlük paylaşımlar yapıyor. Bu çeşitlilik platformun günlük kullanıcı akışına olumlu etki ederken şirketi de platformu tüm kullanıcılar için uygun özellikler sunmaya teşvik ediyor.

Twitter'a yakın zamanda gelecek olan iki yeni özellikTwitter'a yakın zamanda gelecek olan iki yeni özellik

Twitter'a "Mavi Tik" özelliği geri geliyor

Bir süredir mavi tik özelliğini geri getireceği konuşulan Twitter’ın senenin başında bu özelliği yeniden aktif hale getireceği onaylandı. Konu hakkında dün resmi açıklama yapan platform yaklaşık 3 sene önce askıya aldığı “Mavi Tik” özelliğini yenilenmiş bir şekilde 2021 senesinin başında kullanıma sunacağını açıkladı. Yeni doğrulama sistemi bir çeşit geri bildirim sistemine entegre olarak kullanıma sunulacak. Hatırlarsanız Haziran ayında Manchun Wong Twitter’ın yeni bir doğrulama sistemi geliştirdiği yönünde bilgiler paylaşmıştı. Yapılan bu resmi açıklama Manchun Wong tarafından yapılan sızının da doğru olduğunu gözler önüne serdi.

Twitter'da artık direk mesajları istekleri susturulabilecek

Yeni sistem hakkında öğrenilen bilgilere göre bu özellikte yayımlanana kadar bir değişiklik olmazsa “Mavi Tik” için uygun olacak olan Twitter hesapları, devlet hesapları, şirketler, markalar, sivil toplum kuruluşları, medya kuruluşları, eğlence, spor, aktivistler, organizatörler ve Twitter’ın toplum üzerinde etkisi olduğunu düşündüğü kullanıcılar olacak. Twitter resmi sayfasında “Onaylanmış Haberler” bölümünde özellikle ilgili yaptığı açıklamaya önemli bir not düşmüş. Paylaşılan bilgilendirme şöyle;

"Onaylanmış hesap programımızın şu an için askıda olduğunu lütfen unutmayın. Şu an için yeni talepleri kabul etmiyoruz, ancak 2021'den itibaren onay rozeti başvurularını mümkün hale getirmeyi planlıyoruz. SSS makalemizden bu konuyla ilgili daha fazla bilgi alabilir ve ayrıca blogumuzdan onaylamaya ilişkin yeni yaklaşımımız hakkında daha fazlasını öğrenebilirsiniz."

Önümüzdeki sene kullanıma sunulması beklenen özellikle ilgili politika bir gecikme olmazsa 17 Aralık 2020 tarihinde Twitter’ın resmi sayfasında yayımlanacak.

Özellikle ilgili bilinmesi gereken bir diğer önemli nokta ise yenilenmiş “Mavi Tik” sistemiyle birlikte doğrulanmış olan ya da yeni doğrulanacak bir hesabın tikinin geri alınabilecek olması. “Mavi Tik” sahibi olan bir kullanıcı attığı Tweetlerde ya da insanları yanıltıcı paylaşımlar yapar ya da biyogrofisini veya adını değiştirerek gerçek kimliği hakkında akıllarda soru işareti bırakırsa Twitter bu kullanıcıdan hizmet şartlarını ihlal gereçkesiyle “Mavi Tik”i geri alabilecek.


İlgili uygulamalar
Twitter'ın yeni özelliği sorunla gündemdeTwitter'ın yeni özelliği sorunla gündemde
Twitterde, yanlış tweetler beğenilmeden önce kullanıcılar uyarılacakTwitterde, yanlış tweetler beğenilmeden önce kullanıcılar uyarılacak

PAYLAŞ