Twitter'da dev sahte takipçi temizliği ünlüleri vurdu! - Haberler - indir.com

Twitter'da dev sahte takipçi temizliği ünlüleri vurdu!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-13 09:21:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Sosyal Medya

Twitter, geçtiğimiz günlerde sahte hesaplar üzerine bir temizlik yaptı. Bu dev temizlik sürecinde milyonlarca hesap silindi. Bilindiği üzere Twitter'da ünlü olmak isteyen kişiler sahte hesap satın alıyorlar. Twitter'da bu duruma el atarak sahte hesapları temizledi. Fakat bu sahte hesapların temizlenmesi sonucunda ünlü hesapların takipçileri azaldı.

Twitter'dan sahte takipçi temizliği

Twitter'ın yaptığı son sahte takipçi temizlemesinde milyonlarca sahte hesap silinmişti. Dünyaca ünlü isimlerin hesaplarında binlerce hatta milyonlarca takipçi düşüşü yaşandı. Örnek vermek gerekirse; ABD'li şarkıcı Katy Perry'nin hesabında 2,5 milyon takipçi azaldı. Ünlü şarkıcının toplam takipçi sayısı 108,1 milyon.

ABD'nin eski Başkanı Barack Obama'yı da vuran bu temizlikte Obama, 2,1 milyon takipçi kaybetti. Eski başkanın toplam takipçi sayısı 101,5 milyon.

Yeni ABD Başkanı Donald Trump'un da takipçi sayısı 300 bin azaldı. Toplam takipçi sayısı 53,4 milyon.

Twitter kullanıcıların güvenini kazanmak ve sosyal platformda sahte hesapları kaldırmak için yaptığı bu çalışmada milyonlarca hesabı sildi. Kullanıcıların güvenini kazanmak için yaptıklarını ise kendi sosyal medya platformu üzerinden açıkladı. Twitter son dönemlerde sahte haberlere ve sahte kullanıcılara yönelik çalışmalar ve incelemeler yapıyor. Yeni gelen önlemlerle çok sayıda Tweet gönderen hesaplar tespit ediliyor ve inceleniyor. Twitter şirketinin hukuk başkanı Vijaya Gadde, hesapların çoğunluğunda 4 takipçi azalacağını fakat daha çok takipçisi olan ünlü isimlerin ise ciddi bir takipçi kaybı yaşayacağını belirtti. Yaptıkları bu temizlikten sonra Twitter'ın kendi resmi sayfası da 7,7 milyon takipçi kaybı yaşadı. Bu temizlik sonrasında çoğu hesabın silindiğini söylemeliyiz. Eğer sizinde Twitter hesabınız var ise hesabınızı kontrol etmekte fayda var.





PAYLAŞ