Twitter yeniden kronolojik zaman tüneline dönecek - Haberler - indir.com

Twitter yeniden kronolojik zaman tüneline dönecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-19 15:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Twitter, daha önce kaldırdığı kronolojik zaman tüneli uygulamasını, yeniden getirmeye hazırlanıyor.

Bir dönemin en popüler sosyal medya platformlarından biri olan Twitter, hala belli bir kitle tarafından kullanılmaya devam ediyor. Diğer sosyal medya platformlarının, özellikle de Instagram’ın gerisinde kalsa da Twitter’ın kemiklekmiş kullanıcı kitlesi, platformu hiçbir zaman bırakmadı. Twitter da zaman zaman yenilik yaparak kullanıcı kitlesini elinde tutmayı amaçlıyor. Daha önce Twitter’a gelen bir güncellemede, kronolojik zaman tüneli dizilimi kaldırılmıştı. Bunun yerine, kullanıcıların dikkatini çekebileceği düşünülen ve popüler gönderiler öne çıkmaya başlamıştı. Twitter bu stratejisinde değişikliğe gitme kararı aldı ve yeniden kronolojik zaman tüneline döndü.

Facebook ve MIT yapay zeka geliştiriyor

Twitter, sevilmeyen özelliğini yeniden eski haline getiriyor

Ortalama birkaç yıl önce, Twitter zaman tüneli tweetlerinde bir değişiklik yapmıştı ve kronolojik tweet dizilimini kaldırmıştı. Bu özellik kullanıcıların pek de hoşuna giden bir özellik olmadı. Twitter bu durumu biraz geç de olsa tersine çevirme kararı aldı ve tweet dizilimini yine tweetin paylaşıldığı zamana göre sıralamayı getirdiğini duyurdu.

Twitter’ın kronolojik dizilimi kaldırmasının nedeni, sizi daha fazla etkileşim alan tweetlerden haberdar etmek ve Twitter’da geçirdiğiniz süreyi uzatmaktı. Fakat bu özelliğin kullanıcıların hoşuna gitmemesi, işleri tersine çevirdi. Çünkü kullanıcılar belli bir saatte atılmış tweetlere bakmak istediğinde bunu yapmak da oldukça zorlanıyordu. Twitter sonunda eskiye dönme kararı aldı. Eylül 2018’de duyurulan özellik, şimdi kullanıcılara sunuldu. Artık Twitter’daki akış, tweetin paylaşıldığı zamana göre sıralanıyor.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ