Twitter video kalitesini arttırma kararı aldı! - Haberler - indir.com

Twitter video kalitesini arttırma kararı aldı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-26 20:00:18
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Dünyaca ünlü sosyal medya platformu Twitter, video kalitesi ile ilgili uzun bir zamandır beklenen güncellemeyi yayınladı. 

Popüler sosyal medya platformu Twitter, video kalitesi ile ilgili olan önemli bir hamle yaptı. Milyonlarca kullanıcı tarafından tercih edilen platform, yeni yüklenen videoların artık daha az pikselli görüneceğini dile getirdi. 

Twitter'a takipçi çıkarma özelliği geliyorTwitter'a takipçi çıkarma özelliği geliyor

Twitter, video kalitesini artırıyor

Dünya genelinde oldukça güçlü bir popülerliğe sahip olan Twitter platformuna yüklenen videoların kalitesinin düşük olması, kullanıcıları önemli ölçüde rahatsız eden bir durumdur. Sosyal medya platformu bu sebepten dolayı uzun bir zamandır eleştirilerin odak noktası olmuştu. Kullanıcıların konu ile ilgili geri bildirimlerini dikkate alan Twitter, kullanıcı deneyimi olumsuz anlamda etkileyen düşük video kalitesi ile ilgili önemli bir adım attı. Twitter Support hesabı üzerinden konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, video kalitesini daha da iyi hale getirmek için bazı güncellemeler yapıldığı dile getirildi. 

Şirket daha kaliteli bir kullanım deneyimi sunmak adına Twitter'a yüklenen yeni videoların artık daha az pikselli görüneceğini açıkladı. Sosyal medya analisti Jane Manchun Wong, söz konusu bu güncellemeyi test etmek adına bir video yükledi. Yüklenen bu video incelendiğinde, önceki videolara göre az miktarda da olsa bir gelişimin olduğunu görmek mümkündür. Elbette ki videolar hala çok daha net bir şekilde izlenme keyfi sunmuyor. 1 dakika 22 saniye uzunluğunda olan bu video içerisinde bir de müzik yer aldığını belirtmek gerekir. Böylelikle videoyu başlatmadan önce cihazınızın ses seviyesini düşürebilirsiniz. Erinbess adlı bir kullanıcı da özelliği test amacıyla söz konusu tweete yanıt vererek bir video paylaşımında bulundu. İkinci video kalite anlamında biraz daha önde görünüyor olsa da söz konusu bu videonun büyük bir kısmının siyah olmasından dolayı Twitter'ın iyileştirilmesinin ne kadar etkili olduğunu anlamak pek de mümkün değildir. 

Paylaşılan bu her iki videonun da YouTube ya da Twitch gibi platformlar üzerinden seyredilecek olan videoların yüksek kalitesine eş değer olmadığını belirtmek gerekir. Tüm bunlara ek olarak da yapılan iyileştirme sadece yeni yüklenen videolar için geçerli olacak. Yani Twitter platformuna daha önce yüklenen videolar için piksel sorunu yaşanmaya devam edecek. Twitter, videoların kalitesini artırmanın yanı sıra oynatma hızında da bir takım yenilikler sunuyor. Jane Manchun Wong'a göre söz konusu bu platform, yakın bir zaman içerisinde sunulacak olan güncelleme ile beraber Twitter üzerinden yayınlanan videoların oynatma hızını değiştirmeye yardımcı olacak. Oynatma hızı seçenekleri arasında 0.5x, normal, 1.5x ve 2x olmak üzere dört farklı hız yer alabilir.


Twitter Twitter "Communities" aracılığı ile Facebook'la rekabet etmeye kararlı!
Twitter kullanıcılarının bağışlardan elde ettiği gelir şaşırttıTwitter kullanıcılarının bağışlardan elde ettiği gelir şaşırttı
Twitter kullanıcıları için Bitcoin ile bahşiş imkanı!Twitter kullanıcıları için Bitcoin ile bahşiş imkanı!

PAYLAŞ