Twitter, tüm siyasi reklamları yasaklıyor - Haberler - indir.com

Twitter, tüm siyasi reklamları yasaklıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-31 11:34:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler sosyal medya servislerinden birisi olan Twitter, kasım ayından itibaren siyasi içerikleri tüm reklamların yasaklanacağı duyurusunu gerçekleştirdi. Bu yaklaşım ile beraber özellikle ABD’de yaklaşan seçimler ile alakalı sosyal medya mecrasının tavrını da görmüş oluyoruz. Twitter CEO’su olan Jack Dorsey tarafından Çarşamba günü yapılan açıklamada hedefli siyasi reklamlara izin verilmesinin istenmeyen durum ve mesajlara yol açtığı ifade edilerek, bu platformun siyasi reklamları barındırmayacağı duyurusunu gerçekleştirdi. Tüm siyasi içerikli reklamları küresel olarak yasaklanacağı ifade edilirken “İnsanlar bir hesabı takip etmeye ya da bir paylaşımı retweet etmeye karar verdiklerinde, siyasi mesaja zaten ulaşıyorlar. Kullanıcıların bu kararını yok sayıp, onlara hedefli reklamlar göstermek zorlama bir eylem oluyor” sözlerini dile getirdi.

Twitter Siyasi Reklamlar Yasaklanıyor

Twitter, yaşanan erişim sorunu hakkında açıklamalar yaptıTwitter, yaşanan erişim sorunu hakkında açıklamalar yaptı

Devam ettiği açıklamasında CEO Dorsey, “İnternet reklamcılığı, ticari reklamverenler için inanılmaz derecede güçlü ve etkili olsa da, bu güç milyonlarca insanın hayatını ve vereceği oyları etkilemek için kullanılabilmesi sebebiyle siyaseten önemli riskler getiriyor” söylerini belirtti. Bu noktada daha öncelerinde yaşanan manipülasyon, yalan haber ve bot gibi birçok kötüye kullanımların gerçekleştiğini ifade etti. Söz konusu bu siyasi reklam yasağının 22 Kasım ile beraber geçerli olacağını belirten CEO, 15 Kasım’da yeni politikaları hakkında daha fazla bilgi sunacaklarını belirtti.

Twitter cephesinden bu açıklama Facebook’un siyasi reklamları yasaklayacağı açıklamasından hemen sonra gerçekleştirildi.  Geçtiğimiz haffta ABD Kongresinde Facebook CEO’su Mark Zuckerberg konu hakkında açıklamalar gerçekleştirmişti.


İlgili uygulamalar
Twitter masaüstü uygulaması yayınlandıTwitter masaüstü uygulaması yayınlandı
Twitter, TRT World'e kısıtlama getirdiTwitter, TRT World'e kısıtlama getirdi

PAYLAŞ