Twitter Spaces API desteği alıyor - Haberler - indir.com

Twitter Spaces API desteği alıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-23 16:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Sosyal Medya

Twitter tarafından yapılan açıklamalarda uygulamayı eklenen yeni sesli sohbet odası özelliği için Twitter API v2 desteğinin sunulduğu belirtildi.

Twitter geçtiğimiz aylarda aktif hale getirdiği yeni özelliği ile birlikte uygulamaya yepyeni bir deneyim ekledi. Sesli sohbet odası olarak tanımlanan Twitter Spaces, bugüne kadarki kullanımdan tamamen farklı bir kullanım imkanı sağladı. Kullanıcıların sesli bir şekilde sohbet etmesi esasına dayanan Twitter Spaces, artık daha da geliştirilebilir durumda. Zira üçüncü taraf geliştiriciler için özel olarak araç ve çözümlerin oluşturulmasına imkan tanıyan Twitter, yeni özelliği Twitter API v2 kapsamına aldı. 

Twitter Spaces masaüstü cihazlar için de kullanılabilir olacakTwitter Spaces masaüstü cihazlar için de kullanılabilir olacak

Yeni API Sistemi İlk Kez 2020’de Tanıtılmıştı

Twitter , geliştirici platformunu modernize etmek ve aynı zamanda Twitter'ın yeni özelliklerine daha hızlı destek almayı kolaylaştırmak amacıyla API sistemini baştan aşağı yenilediği yeni API sistemini geçen yıl tanıtmıştı. Twitter Spaces için de yeni API desteğini sunmaya başlayan şirket, bu hamlesiyle birlikte geliştiricilerin Twitter'da ve Twitter dışında Twitter Space kullanımlarının yaygınlaşması adına yeni araçların ve uygulamaların geliştirilmesini hedefliyor.

Clubhouse'un hemen ardından Twitter’a eklenen Spaces özelliği, şu anda sesli sohbet denildiğinde dünya genelinde en çok kullanılan uygulamalardan birisi haline geldi. Facebook, Discord, Reddit, Public.com, Spotify ve daha pek çok farklı sosyal uygulamalar tarafından desteklenen sesli sohbet deneyimlerinde Twitter, Space ile birlikte ciddi bir üstünlüğe sahip. Yeni API desteği ise şirketin bu alanda daha da gelişmesini sağlayacak.

Yeni API Sistemi Neler Sunacak?

Twitter Space için getirilen API desteğinin sunacağı belli başlı avantajlar ise şöyle; 

  • Spaces ID, kullanıcı kimliği veya anahtar kelimeler gibi belirli kriterler kullanarak canlı ve planlanmış Spaces aramaları yapılacak.
  • Aramalarda katılımcı sayısı, konuşmacı sayısı, toplantı sahibi profil bilgileri, algılanan dil, başlangıç ​​zamanı, planlanan başlangıç ​​zamanı, oluşturma zamanı, durum gibi pek çok meta veriler ve metrikler elde edilebilecek.
  • Geliştiriciler Spaces sunucularının sesli sohbetlerinin ne kadar iyi performans gösterdiğini daha iyi anlamalarını sağlayacak araçlar oluşturmak istiyor. Ancak bu seçeneklerin çoğu, API güncellemesinde şu anda mevcut değil ve bir sonraki güncellemede sunulacak.




PAYLAŞ