Twitter ofisine polis baskını yapıldı - Haberler - indir.com

Twitter ofisine polis baskını yapıldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-25 13:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Hindistan’da sosyal ağlara yönelik başlatılan baskılara devam edilirken, Twitter ofislerine polis baskınının yapılması tüm dünyada geniş bir yer buldu.

Korona virüs nedeniyle zorlu bir dönemden geçen Hindistan bir yandan da salgınlarla ilgili çeşitli paylaşımların yapıldığı sosyal medyaları da kontrol altına almaya çalışıyor. Bugüne kadar çeşitli sansür çalışmaları ile içerikleri kontrol altına almaya çalışan hükümet yetkileri, dün ise Twitter’ın ülkedeki ofislerine baskın düzenledi. Konuyla ilgili yapılan resmi açıklamada baskının gerekçesi, “korona virüs hakkında atılan tweetlerin manipüle edilmiş medya olarak etiketlendiğine ilişkin bir soruşturma kapsamında “ olarak belirtilirken Twitter ofislerinde kimse bulunmadı. Ülkede 2 farklı şehirde bulunan ofislere eş zamanlı şekilde operasyon başlatan yetkililer, uzaktan çalışma sistemine geçiş yapan Twitter çalışanlarına ulaşamadı.

Twitter veri takibi için izin istiyorTwitter veri takibi için izin istiyor

Twitter sessizliği tercih etti!

Ülkede yaşanan bu süreçte gözler her ne kadar Twitter’a çevrilmiş olsa şirket sessiz kalmayı tercih etti.

Hindistan’daki tüm bu olaylar nasıl başladı?

Hindistan hükümeti ile Twitter’ı karşı karşıya getiren olay, sosyal medyada yayınlanan bir mesaj ile başladı. İktidar partisinden Sambit Petre tarafından yayınlanan bir mesajda, Twitter algoritması tarafından mesaja manipüle edilmiş medya etiketi koyulmuştu. Bu etiketi ülkede büyük bir ses getirirken özellikle muhalefetin eline büyük bir koz geçmesine neden olmuştu. Etiketin eklenmesinin ardından hükümet tarafından Twitter’a talep gönderilerek etiketin kaldırılması istenmişti. Ancak Twitter bu konuda ılımlı bir politika izlemezken herhangi bir açıklama yapmayı da reddetti. Yaşanan bu süreç Hindistan hükümeti ile Twitter’ın karşı karşıya gelmesine neden oldu. Hindistan’da yaşanan olayın bir benzeri ABD Başkanı Donald Trump‘ın tweetlerinde de yaşanmıştı.

Hapisle gözdağı vermişti!

Ülkede sosyal ağlara yönelik yapılan hamleler sadece Twitter ile sınırlı değil. Daha önce de Facebook, Instagram ve WhatsApp dahil olmak üzere ülkede hizmet veren tüm sosyal ağlar için salgın kapsamında taleplere uyma zorunluluğu getirilmiş ve hükümet tarafından yapılan açıklamalarda sert mesajlar yayınlanmıştı. Öyle ki ifadelerde kurallara ve taleplere uymayan sosyal ağ çalışanlarının ülkede hapis cezası alabileceği yer almıştı.

Ülkede artan vakalar ile birlikte sosyal medyada içeriklerin daha fazla yayılması, bölgedeki gerilimi arttırabilir.


Twitter mavi rozet kurallarını revize etti              Twitter mavi rozet kurallarını revize etti              

PAYLAŞ