Twitter Kullanıcıların Konumlarını

Twitter Kullanıcıların Konumlarını "Yanlışlıkla" Paylaştı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-14 16:02:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Twitter ani gelişen bir hata sonrasında kullanıcılarını kişisel verilerini reklam veren firmalarla paylaştı!

Bahsettiğimiz bu durum sadece çoklu hesap kullanıp telefonun aylarında Twitter’ın konum verisine izin verdiği kullanıcılar için geçerli olan bir sorun.  Twitter’ın mobil uygulamasında birden fazla hesaba sahip olan kullanıcıların konum detayları yanlışlıkla açık arttırma sistemiyle reklam veren firmalara satıldı.

Twitter'ın şaşırtıcı matematik numarasıTwitter'ın şaşırtıcı matematik numarası

Twitter yaşanan bu olay arkasından kullanıcılarının verilerini üçüncü şahıs firmalarla paylaşmasının bir hata sonucunda olduğunu açıklayan bir mesaj yayınlayarak, bu duruma maruz kalan kullanıcılarından özür diledi. Konum hatasının bir şekilde fark edilip düzeltildiğini belirten Twitter’dan gelen açıklamaya göre oluşan bu hata artık kullanıcıları etkilemiyor.

Sosyal medya gizliliğinde yeni tehlike

Ancak açık arttırmada kullanıcıların verilerini satın alan reklam veren firmalar, hızlı bir şekilde konumlara göre özel reklam oluşturarak bu durumu kendi lehlerine çevirdiler. Twitter oluşan bu hatayı geç fark etmiş olsa da, soruna gün içerisinde bir çözüm buldu. Ancak bu çözüm satılan verilerin geri alınmasını sağlamadı…

Konumların Satılmasına Neden Olan Hata Açıklanmadı

NU.NL’nin erişim sağladığı bilgilere göre, Twitter’da bulunan konum bilgileri 5KM uzaklığa kadar konum bilgilerine doğru bir şekilde ulaşıyor. Bu durum ise, reklam veren firmaları sizin yakınınızda, konum hedefleme sistemini kullanarak reklam vermelerini sağladı.

Facebook, Twitter ve Instagram kullanıcı bilgilerini mi paylaştı

Twitter yaşanan bu durumla ilgili olarak platform üzerinden, bir özür mesajı yayınlayarak bu hatayı çözdüklerini ve özür dilediklerini açıkladı. Böyle bir hataya sebebiyet veren sorunun ne olduğu hakkında ise hiçbir açıklama yapmayan Twitter kullanıcılarının bu konuda akıllarında soru işareti bıraktı.


İlgili uygulamalar
Facebook kullanıcı şifrelerini korumuyor!Facebook kullanıcı şifrelerini korumuyor!
Twitter'ın Büyüme Problemi SürüyorTwitter'ın Büyüme Problemi Sürüyor

PAYLAŞ