Twitter Fleets özelliğinin fişini çekiyor - Haberler - indir.com

Twitter Fleets özelliğinin fişini çekiyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-15 10:00:01
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Bugün resmi hesabından açıklama yapan Twitter, geçtiğimiz aylarda yayımladığı Instagram Hikayeler özelliğine benzer özelliği olan Fleets özelliğini kaldırma kararı aldığını açıkladı.

Instagram’ın en popüler özelliklerinden biri olan 24 saat sonra kaybolan hikayeler Snapchat ile hayatımıza girmişti. Snapchat’in büyük ilgi gören özelliği yavaş yavaş tüm sosyal medya uygulamalarına yayılarak popülerliğini daha da arttırmıştı. Bu özelliği Facebook ve Instagram’ın kendi platformlarına entegre etmesi ve büyük bir beğeniyle karşılanmasının ardından Twitter’da aynı özelliği kendi platformu için yayımlamıştı. Ancak işler pek de şirketin beklediği gibi gitmedi.

Facebook, Twitter'dan bir özelliği alıntıladıFacebook, Twitter'dan bir özelliği alıntıladı

Twitter beklediği başarıyı yakalayamadı

Birkaç ay önce Fleets ismini verdiği özelliği platform için yayımlayan şirket belirli bir kullanıcı kitlesinin beğenisini kazansa da beklediği başarıyı yakalayamadı. Yavaş yavaş haber platformuna evrilen Twitter’da dünya genelinde pek çok kullanıcı hikayeler özelliğini Twitter’la pek bağdaştıramadı. Bu özellikle beklediği başarıyı yakalayamayacağını anlayan şirket ise bugün resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı bir açıklamayla özelliğin kaldırılacağını açıkladı. Şirket yaptığı açıklamada kullanıcılar tarafından gelen olumsuz eleştirileri de üstü kapalı bir şekilde kabul etti. Özelliği severek kullananlardan özür dileyen şirketin aldığı karar bugün Twitter’da en çok konuşulan konulardan biri oldu.

Twitter kendi hesabından NFT çekilişi yapıyor

3 Ağustos 2021 tarihinde Twitter Fleets tarihe karışacak. Şirketin konu hakkında yaptığı açıklama şu şekilde;

Fleets'in daha fazla insanın Twitter'daki sohbete katılma konusunda kendilerini rahat hissetmelerine yardımcı olacağını umduk. Ancak Fleets'i herkese tanıttığımızdan beri, Fleets ile sohbete katılan yeni insan sayısında umduğumuz gibi bir artış görmedik.

Aslına bakarsanız bu durum şirket için bir gelir kaybına da neden olacak. Çünkü birkaç ay öncesinde şirketin Fleets özelliğini kullanarak platformu reklamveren şirketler içinde elverişli bir hale getirmeyi düşündüğü sızdırılmıştı.


Twitter'ın emoji butonları gözüktüTwitter'ın emoji butonları gözüktü

PAYLAŞ