Twitter, emoji reaksiyon özelliğini yayınladı - Haberler - indir.com

Twitter, emoji reaksiyon özelliğini yayınladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-23 16:49:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Sosyal Medya

Twitter, iPhonelar arasında kullanılan mesajlaşma uygulaması olan iMessage'dan ilham alan yeni özelliğini yayınladı. Kullanıcılar bundan sora mesajların üzerine usun bastıkları zaman, emoji ile reaksiyon verebilecekler. 

Anlık mesajlaşma uygulamalarının hayatımızdaki yerini fazlalaştırması ile birlikte olarak, iletişim biçimimizde önemli bir ölçüde değişiklikler meydana geldi. Gelişen iletişim imkanları ile birlikte duygularımızı kelimelerden ziyade, emojilerle ifade ediyoruz. Kimileri, bu gelişimin iletişimi zayıflattığını, kimileri ise tam tersi düşüncelere sahip olarak iletişimin eğlenceli hale geldiğini düşünüyor. Bu düşüncelere rağmen emojilerin milyonlarca insanın kullanımında bir azalma görülmüyor.

Twitter’da 2019 oyun yılı oldu, 1 milyardan fazla Tweet atıldıTwitter’da 2019 oyun yılı oldu, 1 milyardan fazla Tweet atıldı

ABD'li sosyal medya devi Twitter, bir süredir üzerinde çalışmış olduğu emoji reaksiyonu özelliğini, Android ve iOS kullanıcılarının beğenisine sundu. Bahsi geçen bu yeni özellik, tarafınıza gönderilen herhangi bir mesajın üzerine iki defa basarak emojilerle tepki verebilmenizi sağlıyor.

Twitter'ın Emoji Reaksiyon özelliğini duyurduğu tweet

Say more with new emoji reactions for Direct Messages!

To add a reaction, click the ❤️➕ icon that appears when you hover over the message on web or double tap the message on mobile and select an emoji from the pop-up.

For more about DM reactions: https://t.co/sdMumGDBYl https://t.co/QxMVmGt8eY — Twitter Support (@TwitterSupport) January 22, 2020

Bir iletinin üzerine ifade eklediğiniz zaman karşı tarafa bir bildirim gideceğini belirten Twitter, konuşma sırasında bir reaksiyona tıklayarak, mesaja  kimin tepki verdiğinin görülebileceğini belirtiyor. Ayrıca mesaja koyduğunuz ifadeyi dilediğiniz zaman geri alabilme hakkına da sahipsiniz. 

twitter yeni özellik

Twitter'ın yeni özelliği, iPhonelar arası mesajlaşma uygulaması IMessage'ın "Tapback" özelliğinden ilham alıyor. Ayrıca Facebook'un ifadeler özelliğine de fazlasıyla benzer özellikler taşıdığını da söylemek yanlış olmaz.

Twitter, mesajlaşma kısmında yapmış olduğu bu yenilikle birlikte kullanıcıların platform içerisinde kalma süresini artırabilir. Eğer ki amoji reaksiyon özelliğini henüz kullanamıyorsanız, endişelenmenize gerek yok. Zira söz konusu bu yeniliğin tüm kullanıcılara ulaşması zaman alacak.


İlgili uygulamalar
Twitter kullanıcıları kripto para birimlerine teşvik edecekTwitter kullanıcıları kripto para birimlerine teşvik edecek

PAYLAŞ