Twitter daha büyük resimler için güncellendi - Haberler - indir.com

Twitter daha büyük resimler için güncellendi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-06 13:31:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Sosyal Medya

Twitter tarafından yapılan son değişiklikte, görsel ölçülerinde değişikliğe gidildi. Yeni özellik resmen kullanıma sunuldu.

Geçtiğimiz Mart ayı içerisinde ilk olarak testleri başlatılan yeni özellik, resmen aktif hale getirildi. Twitter tarafından resmi açıklamayla duyurulan yeni gelişme ile birlikte kırpılmamış daha büyük görsellerin paylaşılmasına ve görsellerin tam olarak Twitter akışında görüntülenmesine imkan verileceği belirtildi.

Clubhouse alternatifi Twitter Spaces için takipçi limiti geldiClubhouse alternatifi Twitter Spaces için takipçi limiti geldi

Yeni özellik neler sunacak?

Twitter tarafından geliştirilen yeni özellik standart olarak görsellerin kırpılmadan tam olarak görüntülenmesini sağlıyor. Android ve iOS işletim sistemleri için güncelleme ile kullanıma sunulan yeni özellik sayesinde kullanıcılar 16: 9 ve 4: 3 gibi farklı oranlardaki fotoğrafları tam olarak görebilecek. Yeni özellik, fotoğraf paylaşmak isteyenlere paylaşımın bir önizlemesini sunacak. Böylece görüntülerin ana akışta nasıl görüntüleneceği, paylaşım öncesinde kontrol edilebilecek.

Twitter kullanıcılara kulak verdi

Twitter sözcüsü Lauren Alexander gelişme ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında kullanıcı geri bildirimlerinin dikkate alındığını söyledi. "Lansman, geçen yıl kullanıcıların bizimle paylaştığı, görüntülerin kırpılmasının şeklinin adil olmadığına yönelik geri bildirimlerin bir sonucudur" dedi. 

Normal içeriklerde çok önemli olmasa da Twitter'da çalışmalarını tanıtan fotoğrafçılar ve  karikatürist gibi sanatçılar, görsellerinin tam görüntülenmemesi nedeniyle Twitter kullanımında zorluklar yaşıyordu. Yeni güncelleme ile birlikte bu alanda da sorunlar çözüme ulaştırılmış oldu.

Yeni duyuru, Twitter’da oldukça ilgi gördü. Pek çok kullanıcı büyük fotoğraflar paylaşarak yeni özelliği test ederken, pek çok şirket de bu duruma kayıtsız kalmadı.

İşte yeni özellik sonrasında Twitter’da dikkat çeken paylaşımlar;

 

 


İlgili uygulamalar
Twitter Scroll'u satın aldıTwitter Scroll'u satın aldı

PAYLAŞ