Twitter

Twitter "Communities" aracılığı ile Facebook'la rekabet etmeye kararlı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-09 18:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Twitter platformuna yeni özellikler kazandırarak kendisini geliştirmeye devam ediyor. Şimdi ise Facebook’un grupları ile rekabet edecek olan Communities özelliği ortaya çıktı. Belli ilgi alanlarını paylaşan kullanıcıların başkaları ile bir arada tweet atmak için Facebook grupları ve Reddit platformuna rakip olarak gelecek özellik diyebiliriz. Communities bu noktada belli hashtag’ler altında kullanıcıları buluşturmuş olacak. Twitter’ın Communities adlı özelliği ilk olarak geçtiğimiz şubat ayında ilk defa gözükmüştü. Facebook gruplarına benzer olan Communities kullanıcıların ilgi alanlarına yönelik gruplara katılmasına imkan tanıyor. Bu noktada Facebook gruplarının Facebook’un haber kaynağı etkileşim problemleri yaşadığında bile aktif olması ile hem şirketin etkileşim oranında katkıda bulunmuş hem de pazarlama ekiplerinin favorisi olduğunu belirtelim.

Twitter’a yeni communities özelliği geliyor

Twitter'a Bitcoin ile ödeme seçeneği gelebilirTwitter'a Bitcoin ile ödeme seçeneği gelebilir

Belli ilgi alanlarını paylaşan kişilerin başkaları ile bir arada tweet atmak için Facebook grupları ve Reddit’e rakip olarak hata geçirildiğini söyleyebileceğimiz Communities, kullanıcıları belli hashtag’ler altında buluşturmuş olacak. Buna göre kullanıcılar bir topluluğa katıldığı zaman sadece takipçilere değil, direkt olarak diğer üyelere tweet atabilecekler. Sadece bir topluluğun üyeleri, diğer üyeler tarafından gönderilen tweet’leri beğenebilecek yada yanıtlayabilecek. Bu noktada paylaşılan içerikler gruplara özel olacak.

Facebook’a benzer olarak Twitter topluluğunun kurallarını belirleyen ve kullanıcıları davet edebilen yada içerikleri kaldırabilen kendi moderatörleri olacak. Eğer bir topluluğun moderatörü olmak istiyorsanız, talebinizi iletmeniz gerekecek. Twitter’ın topluluk özelliği mobil uygulamada ana gezinme çubuğunda öne ve merkeze yerleştiriyor.


Twitter eski tweetlerin arşivlenebileceğini duyurdu!Twitter eski tweetlerin arşivlenebileceğini duyurdu!
Twitter'a takipçi çıkarma özelliği geliyorTwitter'a takipçi çıkarma özelliği geliyor

PAYLAŞ