Twitch gelirlerinden mutlu olmayan Amazon altyapısını satacak! - Haberler - indir.com

Twitch gelirlerinden mutlu olmayan Amazon altyapısını satacak!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-07 19:31:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Twitch'in reklam gelirlerinin beklentilerinin altında kalması sonucu memnuniyetsiz yaşayan Amazon, yılların emeği ile meydana getirilmiş olan optimize içerik yayın altyapısını aynı bulut servisinde olduğu gibi kurumlara pazarlamanın planlarını yapıyor.

Oyun yayıncılığı dendiği zaman akla ilk gelen platform olan isim tabiki Twitch. Bir yanda YouTube Gaming"ın baskısı, diğer yandan da ünlü yayıncıları kadrosuna katmak için tonla para harcayan Microsoft Mixer önemli tehdit unsuru. Rakiplerine rağmen Twitch popülaritesini sürdürmeye devam ediyor. Fakat alınan son haberler pek de iç açıcı bir vaziyette değil. 

Twitch kan kaybetmeye devam ediyorTwitch kan kaybetmeye devam ediyor

Altyapısını satacak

The Information tarafından gündeme getirilen iddiaya göre Twitch platformunun yayın teknolojileri çatı firma olan Amazon tarafından kurumlara pazarlanacak. Twitch'in reklam gelirleri Amazon'un beklentilerini karşılamaya yetmediği için farklı yöntemler gündeme geldi.

Bilindiği gibi Amazon, popüler yayın platformu için 1 milyar doları gözden çıkarmıştı. 2019 yılında beklenen reklam gelirleri 600 milyor dolar civarındaydı. Fakat Twitch yalnızca 300 milyon dolara ulaşabilecek. 

Amazon benzer bir pazarlama yöntemini AWS bulut altyapısı için de kullanıyor. Öncelikli olarak Amazon sitelerinin yükünü kaldırmak için geliştirilen bulut altyapısı, süper bilgisayarlara rakip olacak güçlü donanımları ile üçüncü taraf firmalara da sunulmuştu. Bugün Netflix dahil diğer pek çok platform da AWS altyapısını kullanıyor. AWS gelirlerinin toplam miktarı ancak gelirlerin yarısına denk geliyor.

Twitch platformu özellikle akıcı bir şekilde oyun yayınlarını kullanıcılarına sunabilmesi, yayıncıların takipçileri ile akıcı şekilde iletişime geçebilmesi ve tüm bunları düşük maliyetlerle gerçekleştirmesi sebebiyle önemli bir değer durumunda. Amazon bu şekilde yakın zamanda AWS gibi farklı isim altında bir yayın teknolojileri bulutu oluşturabilir.

Henüz taraflarca resmi bir açıklama yapılmış değil fakat şimdiden Twitch platformunun geleceği sorgulanmaya başladı. Amazon'un beklentilerin altında kalan bir platformu ne kadar daha sürdürebileceği bilinmiyor. Son dönemde pek çok ünlü yayıncısını kaybeden Twitch'ten bu gelişmeler sonrasında kaçışlar hızlanabilir.


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ