Türkiye'nin arama motorlarını kullanma oranı şaşırtıcı - Haberler - indir.com

Türkiye'nin arama motorlarını kullanma oranı şaşırtıcı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-07 13:34:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Ülkemizde son bir yıl içerisinde Google arama motoru yerine Yandex tercih edilmeye başlandı. Türkiye’nin internet kullanımı ve arama motoru tercihine yönelik paylaşılan istatistikler şaşırtmaya devam ediyor. Söz konusu rakamlara göre son bir yıllık süreçte Google, Türkiye’de yüzde 10 seviyesinde bir kayıp yaşadı. Her geçen yıl internet kullanımı daha da yaygınlaşmaya ve popüler bir hal almaya devam ediyor. Bu noktada farklı arama motorları orta çıksa da, Google’ın her zaman bir numaralı isim olduğunu biliyoruz. Google sonrasında piyasaya giren arama motorları da tercih edilmeye devam ediliyor. Ancak dünya geneline baktığımız zaman Google’ı geçebilen henüz olmamış durumda.

Türkiye’deki Arama Motoru Kullanım Oranları

Google, her yeni ürün öncesi bunu yapıyorGoogle, her yeni ürün öncesi bunu yapıyor

Geçtiğimiz bir yıllık süreçte dünya genelinde kullanıcıların yüzde 92’si internet aramaları için Google’ı tercih ettiler. Google’ın hemen arkasında yüzde 2’lik kullanım oranı ile Bing arama motoru yer aldı. Dünya genelindeki kullanıcıların yüzde 1’i ise Yahoo’yu tercih etti. Yandex tarafında ise sadece Rusya’da etkili oldu diyebiliriz. Türkiye tarafına gelecek olursak ise kullanıcıların büyük çoğunluğu Google’ı tercih ediyor. Ancak Google, Türkiye tarafında kan kaybetmeye devam ediyor. Son bir yıllık süreçte bu kayıp yüzde 10 seviyesine gelmiş durumda.

Ülkemizdeki kullanıcıların yüzde 95’i 2018 yılının Ekim ayına kadar Google kullanıyordu. Ancak şuan ki süreçte bu oranın yüzde 85’lere düştüğünü görüyoruz. Ancak Eylül ayında Google kullanımı yüzde 84 iken şuan için biraz daha toparlanmış diyebiliriz. Verilere göre ise ülkemizde Yandex tercih edilmeye başlanmış diyebiliriz. Ancak zirvede tabii ki Google yer almaya devam ediyor.  


Google'da arama yaparken en fazla yapılan 3 hataGoogle'da arama yaparken en fazla yapılan 3 hata

PAYLAŞ