Türkiye'den sonra şimdi de ABD'den tepki! - Haberler - indir.com

Türkiye'den sonra şimdi de ABD'den tepki!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-09 18:35:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Uygulama

Türkiye’de UBER’e karşı uygulanan yaptırımlardan sonra, şimdi de ABD tarafından yaptırım uygulanmaya başlandı.

Geçtiğimiz aylarda gündemin en çok konuşulan konularından birisi UBER’in Türkiye’de yasaklanması oldu. Uygulama üzerinden kullanıcılarına ulaşım hizmeti veren UBER, ülkemizdeki taksiciler tarafından yoğun tepkilere maruz kalınca, uygulamanın ülkemizde resmi olarak yasaklanması kararı alındı. Yasak kararından sonra çalışmaya devam eden UBER şoförlerinde birçok kez ceza kesildi. Türkiye’den UBER’e gelen yaptırımların ardından, şimdi de ABD tepki göstermeye başladı.

New York’ta UBER araç sayısı sınırlandırılacak

UBER son zamanlarda resmi anlamda yasak almasıyla gündemde yer almaya devam ediyor. Ülkemizde uygulamaya getirilen yasakların ardından, şimdi de New York’tan bir adım geldi. ABD’nin New York şehrinde alınan karara göre, şehrin genelindeki UBER araç sayısına sınırlandırma getirilecek. Ayrıca, şirket 12 ay boyunca yeni sürücü de edinemeyecek.

Gelen yasaktan UBER’le birlikte Lyft uygulaması da etkilendi

UBER ve Lyft gibi uygulamalar Aralık ayı itibariyle popülerleşti  ve taksi şoförlerinin işleri düşmeye başladı. Çıkan haberlere göre de o tarihten bugüne kadar 6 taksi şoförü intihar etti. Bu nedenle bu tarz uygulamalara sert yaptırımlar uygulanmaya başlandı. New York, bu anlamda Türkiye gibi taksicilerin sesine kulak vermeyi tercih etti ve UBER ve Lyft için bazı resmi kararlar aldı.

New York, UBER’in kullanım alanına getirdiği sınırı aynı şekilde Lyft uygulamasına da getirdi. UBER için geçerli olan yasaklar, Lyft yetkilileri için de geçerli olacak. New York’un her iki şirket için getirdiği bir diğer karar ise, şirketlerin uygulama tabanlı çalışması nedeniyle işlerinin daha kolay olacağı ve bu yüzden şoförlerin maaşlarının asgari ücret ile sınırlandırması yönünde oldu. UBER ve Lyft’e engelliler için düzenlenmiş araçlar dışında yeni araçların dahil olması da 1 yıl yasak.

UBER, konuya dair açıklama yaparak şu ifadeleri kullandı, “Yeni şoför adaylarıyla anlaşmalar yapmamızı 12 ay boyunca engellemek, herhangi bir altyapı çalışması bulunmayan New York’un sorunlu metro hattı düşünüldüğünde iddialı bir karar. Halkın en güvenilir ulaşım kaynaklarından biri sınırlandırılıyor.” Lyft ise bu konuda, “New York’un beyaz olmayan 'öteki' mahallelerinde taksi bulmak sanıldığı kadar kolay olmayacak.” İfadesini kullandı. İki şirketin geçtiğimiz ay içerisinde hizmet verdiği müşteri sayısının toplamda 17 milyon olduğu biliniyor.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ