Türkiye'den çekileceği iddia edilen Netflix'ten resmi açıklama geldi - Haberler - indir.com

Türkiye'den çekileceği iddia edilen Netflix'ten resmi açıklama geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-20 17:46:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Bir kaç gündür Türkiye pazarından çekileceği iddia edilen Netflix’ten konu hakkında ilk resmi açıklama geldi.

Son birkaç gündür Türkiye’nin gündeminde yer alan “Netflix Türkiye’den çekiliyor mu?” tartışması geçtiğimiz günlerde Cüneyt Özdemir’in Twitter hesabından yaptığı bir açıklamayla başlamıştı. Cüneyt Özdemir’in açıklamalarına göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile RTÜK, Netflix’le bir görüşmede bulunmuş ve Netflix'in dizilerindeki eşcinsellik temasından rahatsız olduklarını dile getirerek, Netflix yetkililerine bu durumun üstesinden gelmelerini istemişlerdi. Sansüre tepki gösteren Netflix yetkilileri ise bunu kabul etmeyerek Türkiye’den çekilme kararı aldıkları iddia edilmişti.

Tencent Netflix benzeri içerik platformu Iflix'i satın aldıTencent Netflix benzeri içerik platformu Iflix'i satın aldı

Netflix'in HD ve HDR 10 desteği sunduğu akıllı telefonlar

İddialara göre sorunun nedeni ise yakında Netlix’te yayımlanacak olan Türk yapımı Şimdiki Aklım Olsaydı dizisindeki eşcinsel karakterdi. Konu hakkında bugün resmi açıklama yapan şirket Türkiye’den çekilmeyeceğini, içeriklerini yayımlamaya devam edeceğini açıklayacak Türkiye'deki projelerin çekimlerine yakında başlayacağını belirtti. Netflix’in açıklaması ise şu şekilde;

“"Netflix olarak Türkiye’deki üyelerimize ve kreatif camiaya derinden bağlılığımızı sürdürüyoruz. Birlikte çalıştığımız birbirinden yetenekli isimlerle gurur duyuyoruz. Şu anda yapım aşamasında olan ve yakında çekimlerine başlanacak projelerimiz için çok heyecanlıyız ve bu hikayeleri dünyanın her köşesindeki üyelerimizle paylaşmayı dört gözle bekliyoruz."

 


İlgili uygulamalar
Netflix yeni özelliğini kullanıma sunduNetflix yeni özelliğini kullanıma sundu
Netflix 2020'nin ikinci çeyrek raporunu yayımladıNetflix 2020'nin ikinci çeyrek raporunu yayımladı

PAYLAŞ