Türkiye'de Zoom kullanımı dört kat arttı - Haberler - indir.com

Türkiye'de Zoom kullanımı dört kat arttı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-07 16:00:04
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Yapılan araştırmalara göre pandemi döneminde dünya çapında ciddi bir kullanıcı sayısına ulaşan Zoom uygulamasının Türkiye’deki kullanımı dört kat arttı.

Türkiye’nin Mart ayı itibariyle coronavirüs pandemisiyle mücadele eden ülkeler arasına girmesiyle birlikte başta ilk okul ve ortaokullar ardından üniversiteler uzaktan eğitim sürecine geçiş yaptı. Önlemlerin artmasıyla beraber pek çok şirketin de online çalışma sistemine geçiş yapmasıyla birlikte tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de video konferanslar için en çok kullanılan uygulama Zoom oldu. Araştırmalar an itibarıyla Zoom, Türkiye'nin yurt dışı kaynaklı internet trafiğinin yüzde 20'sini oluşturduğunu gözler önüne seriyor.

Zoom, iki faktörlü kimlik doğrulama desteği getirdiZoom, iki faktörlü kimlik doğrulama desteği getirdi

Pandeminin etkisini devam ettirmesi nedeniyle 20200- 2021 eğitim-öğretim yılının da uzaktan eğitimle açılış yapması Zoom uygulamasının kullanıcı sayısını rekor seviyeye çıkarmış durumda. Pazartesi itibariyle Türkiye’de yeni bir kullanım rekoru kıran Zoom’un Türkiye kaynaklı internet trafiğine bakıldığında kullanımın dört kata kadar arttığı görülebiliyor.

Zoom Türkiye'de rekor kullanıcıya ulaştı

Ülkemizde uzaktan eğitim sistemine ilk geçiş yapılan Mayıs ayında kaynaklı günlük internet trafiği 150-200 GB seviyelerindeyken, bu dönem eğitim sürecinin uzaktan başlangıç yapmasıyla birlikte yapmasıyla birlikte Zoom kaynaklı günlük internet trafiği 700-800 GB seviyelerine ulaştı.

Zoom uzaktan çalışanlar için Zoom for Home özelliğini duyurdu

Türkiye genelinde video konferans ve uzaktan eğitim için en çok kullanılan uygulamalar arasında olan Zoom’un internet trafiği, aynı zamanda yurt dışı kaynaklı internet trafiği olarak geçiyor. Konu hakkında yapılan bir araştırmaya göre ise Türkiye’de Zoom’un günlük internet trafiği, tüm yurtdışı kaynaklı internet trafiğinin yüzde 20’ini oluşturuyor. Güz yarı yılında uzaktan eğitim sürecinin devam edeceği göz önünde bulundurularak Zoom kaynaklı internet trafiğinin ilerleyen günlerde daha da artması bekleniyor. Zoom'la ilgili gelişmelerden sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.


İlgili uygulamalar
Zoom ile rekabet içinde olan Google Meet görüşme kişi limitini 49'a çıkardıZoom ile rekabet içinde olan Google Meet görüşme kişi limitini 49'a çıkardı
Zoom sanal arkaplan özelliği Android’e geldiZoom sanal arkaplan özelliği Android’e geldi

PAYLAŞ