Türkiye'de Hotmail, Gmail'den Daha Fazla Tercih Ediliyor - Haberler - indir.com

Türkiye'de Hotmail, Gmail'den Daha Fazla Tercih Ediliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-24 23:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : İnceleme

Yaptığı araştırmalar ile adından söz ettirmeyi başaran Related Digital, Türkiye'de aktif olarak kullanılan ve büyük markalar tarafından tercih edilen Gmail ve Hotmail hesaplarının kullanıldığı domain adreslerini araştırdı. Gmail ve Hotmail üzerinde yapılan araştırmalara bakıldığı taktirde Türkiye üzerinde Gmail'e oranla Hotmail hesaplarının çok daha yaygın bir şekilde kullandığı ortaya çıktı. Related Digital yaptığı bu araştırma esnasında şirket e-postalarını hangi adres üzerinden gönderdiğini dikkate almadı. Related Digital, yaptığı araştırma ve değerlendirme sonucunda e-posta hizmetlerinin Türkiye'de kullanım oranlarını ortaya çıkardı. Hem kişisel hayatta hem de iş hayatında iletişim aracı ve veri gönderme aracı olarak oldukça yaygın bir şekilde kullanılan e-posta adresleri oldukça yaygın bir şekilde kullanılıyor. Related Digital şirketi tarafından yapılan araştırmalar sonucunda ortaya koyulan bilgilere baktığımız taktirde, şirket e-postaları da dahil olmak üzere Türkiye'de aktif olarak kullanımda olan 80 milyon e-posta adresinin mevcut olduğunu ortaya çıkıyor. 

Yapılan araştırmada 10 milyonun üzerinde örnek veri ile değerlendirme yapan Related Digital şirketi, iş ve benzeri e-postaları verilerden çıkarıldıktan sonra E-Posta Hizmetleri’ne (ESP)’lere 8,6 milyon kaldığını belirtiyor.Elde edilen bu veri üzerinden ESP'lerin kendi arasındaki sistem hesaplandığı taktirde pazar payı göz önünde bulunduruluyor. Pazar payının da dahil olması halinde Hotmail yüzde 53,7 ile ilk sırada yer almayı başarıyor. Gmail ise, yüzde 36,4 oranı ile ikinci sırada yer almayı başarırken aynı zamanda Yahoo yüzde 2,76 oranı ile üçüncü sırada yer alıyor. Bunların yanı sıra değerlendirmeye devam etmek gerekirse  Outlook’un yüzde 2,59, Windows’un ise  yüzde 1,95 oranında pazar payına sahip olduğu ile karşı karşıya geliyoruz. Sistematik olarak oldukça kuvvetli bir iletişim ağı üzerine kurulan bu sistemler kullanıcılar ve şirketler tarafından oldukça yaygın olarak kullanılıyor. 

Android Hotmail ve Outlook Hesap YönetimiAndroid Hotmail ve Outlook Hesap Yönetimi

Çeşitli firmalar tarafından yapılan kampanyalar için aylık 700 milyon e-posta gönderimi söz konusudur. Bu rakamlar Türkiye üzerinde yapılan çalışamalar sonucunda elde edilmiştir. Eğer KVKK olmasaydı bu sayının 1 milyara ulaşabileceği doğrultusunda veriler söz konusudur. Kullanım alanlarına ve ihtiyaçlara göre sıklıkla değişim gösteren e-posta adreslerinde zaman zaman yoğun bir silkülasyon söz konusu olabiliyor. Bu sebeple kullanım miktarı her geçen gün daha da artış göstermektedir. Elde edilen bir diğer bilgi ise, örneklem olarak kabul görülen 10 milyonluk aktif veri içerisinde Hotmail’in 4,5 milyon, Gmail’in ise 3 milyon kullanıcı tarafından tercih edildiğini gözlemleyebiliyoruz. Related Digital tarafından yapılan araştırmalar değerlendirildiği taktirde Hotmail kullanım oranlarının çok daha gerisinde kalan Gmail, kullanıcı farkını gitgide kapatma yolunda emin adımlarla ilerleme kat etmeye devam ediyor. Bununla beraber Gmail’in dönüşüm, tıklama ve okunma gibi oranları Hotmail ile kıyaslandığı taktirde elde edilen veriler çok daha üst düzeyde. Buna rağmen 10 milyon aktif hesap verisine in aktiflerin veya yarı aktiflerin dahil edilmesi halinde Hotmail’in çok daha açık ara önde olacağı bilgisini de göz ardı etmemek gerekiyor. 

 


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ