Türkiye'de 2019 yılından en fazla hangi oyunlar oynandı? - Haberler - indir.com

Türkiye'de 2019 yılından en fazla hangi oyunlar oynandı?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-31 10:59:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

2019 yılını geride bırakırken yıl içerisinde oyun dünyasına yönelik birçok gelişme ve yenilik gördük. Başlıca olarak Battle Royale türündeki oyunların popülerliği ve yaygınlığı tüm dünya dahil ülkemizi de etkisi altına aldı. 2019 yılı için oyun verileri paylaşılırken, bu noktada en çok 19 yaş grubunun oyun oynadığı görülüyor. En çok oynanan oyun PUBG Mobile olurken, en fazla oynana il ise nüfus yoğunluğuna göre İstanbul oldu. Bursa ve İzmir’de League of Legends, Gaziantep’te ise Wolfteam ağırlığı görüldü. Ankara’da ise Metin 2 ve Zula oyunlarına olan ilgi oldukça dikkat çekti. PUBG Mobile’ın en fazla oynandığı ilk beş şehir ise İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Bursa şehirleri oldu. İlk 10 tarafında ise Konya ve Diyarbakır şehirlerini de görüyoruz.

2019’un Türkiye oyun verileri belli oldu

PUBG'nin yaratıcısı, Prologue adında yeni bir oyun üzerinde çalışıyorPUBG'nin yaratıcısı, Prologue adında yeni bir oyun üzerinde çalışıyor

Türkiye’nin en fazla oynanan oyunlarından olan Wolfteam ise yüzde 62 ile 20 yaş altı gençler tarafından en fazla tercih edilenlerden oldu. Wolfteam’ın oynanma yoğunluğu ise İstanbul, İzmir, Adana ve Ankara oldu. Türkiye’nin kalabalık şehirlerinden olan Bursa ve İzmir ise League of Legends yoğunluğunda oldu. Türkiye’de e-spor’da önde gelen oyunlardan olan LoL’ü oynayan oyuncuların yüzde 15’i İzmir ve Bursa oldu.

Metin 2, 20 yaş üstü oyuncular tercih ediyor

Yılların eskitmediği oyun olan Metin2 oyununu ise en fazla 20 yaş ve üzeri oyuncular tercih ediyor. Oyuncuların yüzde 70’i 20 yaş üzeri olurken en fazla oynanan iller ise Ankara, İzmir, İstanbul, Antalya ve Bursa oluyor. İlk 10 şehir arasında ise Samsun ve Kayseri’nin de yer aldığını belirtelim. Rize bölgesinde ise Steam oyunları öne çıkıyor. Steam Cüzdan Kodu en fazla kullanılan şehirler İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Adana olurken, Rize ise oyun satın almada Steam ile öne çıkıyor.

Online oyunlar tarafında hizmet veren Perdigital tarafından 2019 yılına dair açıklanan veriler bunlardan ibaret. Ülkemiz adına yoğun bir oyun yılını geride bırakırken, yeni yıl ile beraber hem mobil hem de bilgisayar için birbirinden iddialı yapımların tanıtılması bekleniyor.


PUBG Mobile'a, Call of Duty özelliği geliyor!PUBG Mobile'a, Call of Duty özelliği geliyor!

PAYLAŞ