Türkiye, Kripto Para İşlemlerinde Dünyada İlk 10'da Yer Alıyor - Haberler - indir.com

Türkiye, Kripto Para İşlemlerinde Dünyada İlk 10'da Yer Alıyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-06 17:02:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Kripto para kavramı artık hayatımızın alışılmış ögelerinden biri olarak borsada ciddi anlamda talep gören bir alan haline geldi. Kripto para kavramı ilk duyulduğu anda tedirgin edici faktörler ile gelmiş olsa da artık borsanın bir parçası olarak tercih edilmektedir. Dünyanın en popüler 10 kripto para borsasından elde edilen veriler DataLight tarafından hazırlanmıştır. Yani şöyle ki DataLight tarafından sunulan bilgilere baktığımız taktirde Türkiye, dünyada kripto para işlemlerinin gerçekleştirildiği en aktif ülkeler arasında 9. sırada yerini alıyor. Borsada değerlendirilen kripto para alanı, geçtiğimiz yıllarda Bitcoin'in ciddi anlamda hareketlenmesi ile beraber değer görmeye başladı ve aynı zamanda iki geçtiğimiz iki yıl içerisinde kripto para yatırımları ciddi anlamda popülerleşti. Bu da kripto para kavramının daha yaygın bir şekilde kullanmasına sebep oldu. Borsada da durum git gide gelişim gösterdi ve kripto para alanına yapılan yatırımlar her geçen gün daha da artmaya başladı.

Kripto para borsası, geçtiğimiz iki yıldan bugüne kadar hatırı sayılır anlamda yükselişe geçmeyi başardı. Kripto para alanında veri analizi yapmakla görevli olan DataLight, dünyanın en popüler olarak görülen 100 kripto para borsasının istatistiklerini inceleyerek söz konusu bu ülkelere göre kripto para yatırımları hakkında detaylı bir rapor hazırlayarak ülkelerin bu konumdaki durumunu ortaya çıkardı. DataLight'ın hazırladığı rapordan elde edilen verilere göre Birleşik Devletler kripto para borsasının en hareketli ülkelerinde başı çekiyor. Yaklaşık 22 milyonun üzerinde aylık toplam ziyaretçiye sahip olan Birleşik Devletleri kripto para yatırımları konusunda hareketli olan bir ülke. 

Elon Musk: Bitcoin, Fiziksel Paradan Çok Daha İyiElon Musk: Bitcoin, Fiziksel Paradan Çok Daha İyi

Kripto para yatırımlarında Türkiye 9. sırada

Teknolojinin gelişim gösteresi ve çağların artık değişmesi ile beraber finansal alanda da ciddi anlamda değişiklikler ile karşı karşıya kaldık. Özellikle kripto para kavramı insanları ciddi anlamda düşündüren ve şaşırtan bir durum olarak değerlendirildi. Fakat zamanla kripto para kavramını oldukça fazla duyar olduk. Hatta birçok alanda da kullanılan bir öge olarak hayatımızda yerini aldı. Kripto para borsasını inceleyen DataLight, geniş araştırmaları sonucunda önemli detaylar sunuyor. Kripto para işlemlerinin en yaygın olduğu ülke Birleşik Devletler olurken, sıranın ikincisini 6 milyon ziyaretçisi ile Japonya alıyor. Bir diğer Asya ülkesi olarak da Güney Kore sıranın devamında geliyor. Güney Kore'de ise 5 milyon 700 bin ziyaretçi rakamı söz konusudur. Bu sayede kripto para alanında aktif olan 3. ülke Güney Kore olarak karşımıza çıkıyor. 

Hem şaşırtıcı he de son derece normal olarak algılanan bir diğer veri ise Türkiye'nin bu konu hakkında elde ettiği veri. Kripto para işlemleri konusunda Türkiye, aylık 2 milyon 414 bin 148 ziyaretçi sayısı ile dünyada kripto para işlemlerinin en hareketli olduğu ülkeler arasında 9. sırada yerini alıyor. Türkiye bu sırada yer alarak, Hindistan, Fransa, Hollanda gibi ülkeleri geride bırakarak dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır. Türkiye'nin kripto para işlemleri konusunda bu kadar aktif olması hem şaşırtıcı hem de son derece normal bir durum olarak algılanıyor. 


Bitcoin üniversitelere de mi sıçradı?Bitcoin üniversitelere de mi sıçradı?
Twitter CEO'su her hafta 10 bin dolarlık Bitcoin alıyor!Twitter CEO'su her hafta 10 bin dolarlık Bitcoin alıyor!

PAYLAŞ