Türk Telekom ve Juniper Networks 5G teknolojisi için işbirliği yaptı - Haberler - indir.com

Türk Telekom ve Juniper Networks 5G teknolojisi için işbirliği yaptı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-13 19:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Yapay zeka tabanlı güvenli ağlar konusunda deneyimli şirket Juniper Networks ve Türk Telkom 5G teknolojilerinde önemli bir iş birliğine imza attı. 

Ülkemizde gelişmekte olan 5G teknolojisi için Türk Telekom önemli bir adım attı. Juniper Networks ile yeni bir anlaşma yapan şirket 5G ve hizmet sağlayıcılarına yönelik yeni nesil iletişim çözümleri alanında ortak çalışmalar yürütecek. 

Türk Telekom internet erişim sorunuTürk Telekom internet erişim sorunu

İmza töreninde konuşan Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, “Kapsamlı iş birliğimiz ile dünyaya teknoloji ihraç etme konusunda kararlılığımızı gösteren somut bir adım daha attık” dedi ve sözlerine “Küresel 5G standartlarını belirlemede etkin rol oynayacak en yeni RIC teknolojileri üzerinde uzun zamandır çalışıyoruz. Netsia’nın geliştirdiği yazılımlar, geleceğin mobil iletişim ihtiyaçları için yüksek kapasiteli, ölçeklenebilir, esnek, kişiselleştirilmiş ağ ve hizmet çözümleri sağlıyor. Netsia’nın bilgi birikimi ve ürünleştirme kapasitesinin Juniper’in müşteri ağı ve coğrafi erişimi ile birleşmesiyle güçlü bir sinerji yakaladık. Juniper ve Netsia, şimdiden bu işbirliğimizi SDN özellikli geniş bant erişim alanına genişletmenin yollarını aramaya başladılar bile. Türk Telekom Grubu olarak, Türk mühendisliğinin başarısı olan ürünlerimizi dünyanın hizmetine sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” açıklamasıyla devam etti.

Türk Telekom 6 ile internet kesintilerine başlayacak

Juniper Networks CEO’su Rami Rahim ise şöyle konuştu; “Juniper olarak, 5G uygulamaları için önümüzdeki on yılda doğru hizmet deneyimini sağlamanın anahtar önemde olduğuna inanıyoruz. Birinci sınıf RIC teknolojisinin geliştirilmesi ve entegrasyonu, uçtan uca ağ dilimleme ve yapay zekâ odaklı hizmet deneyiminin gücünü birleştirerek bizleri bu vizyona bir adım daha yakınlaştırıyor. Türk Telekom ve Netsia ile olan dinamik iş birliğimizi, teknoloji geliştirmeye açık bir yaklaşım, uç hizmet noktalarında programlanabilir teknolojilerin önemi ve yerel bulut altyapısına doğru ilerlemeye dayanan ortak ilkeler üzerine kurduk. Kısacası, kurumlarımız bulutun ağ, ağın da bulut olduğu konusunda hemfikirler.”


Türk Telekom upload hızını artırdıTürk Telekom upload hızını artırdı
Türk Telekom CEO’sundan eSIM hakkında açıklama yaptıTürk Telekom CEO’sundan eSIM hakkında açıklama yaptı

PAYLAŞ