Türk Telekom CEO’sundan eSIM hakkında açıklama yaptı - Haberler - indir.com

Türk Telekom CEO’sundan eSIM hakkında açıklama yaptı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-08 09:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal tarafından eSIM teknolojisi için hazır oldukları belirtildi. Ancak yüklenici kuıumdan belli düzenlemeleri beklediklerini söyledi. Modellerin devre kartlarına dahili olarak programlanabilir SIM kartlar yaygınlaşmaya devam ediyor. Türkiye’deki operatörler de eSIM teknolojisi için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda ise Ulaştırama ve Altyapı Bakan Yardımcısı Fatih Sayan, ekim ayında yaptığı bir açıklama ile eSIM teknolojisinin Türkiye’de de yakında aktif olacağını söylemiş ve bir gün sonra Türkiye’de Vodafone ilk defa hizmet vermeye başlamıştı. Kaynaklara göre İş Dünyası Söyleşileri kapsamında Türk Telekom CEO’su Ümit Önal yeni nesil teknolojileri hakkında önemli açıklamalar yaparken, eSIM’in ise Türk Telekom için yakında hazır olacağını belirtti.

Türk Telekom, eSIM için yakında hazır durumda

Twitter kullanıcılara resim kırpma özelliği sunduTwitter kullanıcılara resim kırpma özelliği sundu

“Milli Eğitim Bakanlığı'nın EBA platformu ile Sağlık Bakanlığı'nın 'Hayat Eve Sığar' gibi uzaktan eğitim ve sağlık uygulamalarının geliştirme ve altyapı süreçlerine katkıda bulunduk.” İle açıklamalarına başlayan CEO, diğer teknoloji yenilikleri ve eSIM için ise şu sözleri dile getirdi;

“Bilişim çözümleri sağlayan iştirakimiz İnnova, Sağlık Bakanlığı'yla birlikte Filyasyon ve İzolasyon Takip Sistemini (FİTAS) çok kısa bir süre içinde geliştirerek kullanıma sundu. Diğer bir iştirakimiz Argela'nın ONF platformunda geliştirdiği erişim şebekesini sanallaştıran SEBA teknolojisini dünyada ilk kez kendi şebekemizde deneyerek öncü olduk. Yine yakın zamanda Argela'nın, Amerika'daki iştiraki Netsia aracılığıyla geliştirdiği patentli VRAN ürünlerini, dünyanın sayılı şebeke altyapı üreticilerinden Juniper Networks aracılığıyla dünyaya pazarlamak üzere bir lisans ve iş birliği anlaşması yaptık. 

Bu Türkiye'nin dünyaya teknoloji ihracı yapması demek... Eylül ayında, araç içi acil çağrı sistemi eCALL çözümümüzü devreye aldık, üreticilerle testlerimizi başarıyla gerçekleştirdik. Bir sonraki aşaması olan eSIM için de hazır durumdayız. Yüklenici kurumun belirli düzenlemelerini bekliyoruz. Çok yakında eSIM'i de yerli teknolojiyle dijitalleştireceğimiz yeni nesil araçlarda tecrübe etmeye başlayacağız.”


eSIM çok yakında Türkiye'de aktif olacakeSIM çok yakında Türkiye'de aktif olacak

PAYLAŞ