Türk oyun sektörünün değeri 2,4 milyar dolara ulaştı! - Haberler - indir.com

Türk oyun sektörünün değeri 2,4 milyar dolara ulaştı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-31 16:00:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

Türk oyun sektörü yabancı yatırımcı çekmeye devam ederken, sektöre sağlanan teşviklerde de artışlar meydana geliyor. 2015 yılından bu zamana kadar çeşitli yatırımlar ile büyüme gösteren sektöre toplam yapılan yatırım 2,4 milyar doları buldu.

We Are Social’ın “Digital in 2020” sunduğu rapora göre dünya genelinde 4,54 milyar yani toplam nüfusun yüzde 59'u kadar internet kullanıcısı mevcut. Bu kullanıcılar, internette ortalama olarak 6 saat 43 dakika geçiriyor. Bunun 1 saat 10 dakikasını da oyun oynamak oluşturuyor.

Turkcell Superbox rakip geldi: Vodafone RedBoxTurkcell Superbox rakip geldi: Vodafone RedBox

Global oyun pazarının değeri 160 milyar dolar

Oyun pazarı için analizler yayınlayan Newzoo International BV’ye göre, oynaması kolay, yüklenebilir oyunların pazar payı bi sene dünya genelinde yüzde 9,3 büyüme göstererek 160 Milyar Dolar'a kadar yükseliş gösterdi. Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği’nin (TOGED) verilerine göre, sektörün 2015 yılında 400 Milyon Dolar olan ihracat rakamı, 2016 yılında 500 Milyon Dolar'a, 2017 yılında 700 Milyon Dolar'a ve 2018 yılında da 1 Milyar 50 Milyon Dolar'a ulaşmış durumda. 

Türkiye'de oyun geliştiricileri son 10 yıl içerisinde 426,7 Milyon Dolar değerinde destek aldı. İlgili bakanlıklar reklam, tanıtım, dijital pazarlara giriş, yazılım, istihdam gibi başlıklarda detaylı olarak destekler ile oyun geliştiricilerine destek sağlıyor.

Türk oyun geliştirici şirket sayısı 239’u buldu

Türk oyun geliştiricilerin son beş yılda aldığı büyük yatırıma dikkat çeken IFASTURK Eğitim Ar-Ge ve Destek Kurucusu Mesut Şenel, büyük yatırımların paralelinde, Türk oyun geliştirici şirket sayısının 239'a ulaştığını ifade etti. Devlet tarafından ciddi bir şekilde destek alma potansiyeli olan bu geliştiricilerin "store" olarak adlandırılan oyun dağıtım mecralarına yönelik olarak komisyonlar için destek alabildiğine dikkat çeken Şenel, şu açıklamada bulundu:

Oyun sektörü, ülkemize yabancı sermaye çekmeye devam ediyor. Oyun geliştirmek isteyen girişimciler veya profesyoneller teşviklerle destekleniyor. Desteklerden doğru şekilde faydalanan girişimler, kısa sürede daha hızlı yol alarak, işlerini büyütebiliyor. IFASTURK olarak bu girişimlere uzman kadromuzla destek olarak ülke ekonomisine katkı sağlıyoruz.





PAYLAŞ