Trump'tan, Huawei ve ZTE yasağı gelebilir - Haberler - indir.com

Trump'tan, Huawei ve ZTE yasağı gelebilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-28 15:40:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Teknoloji

Çin ve ABD arasındaki gerginlik devam ederken, ABD başkanı Donald Trump’ın, 2019 yılında Huawei ve ZTE markalarını ülkesinde yasaklatacağı söyleniyor.

Bir süre önce çıkan haberlerde, Huawei CFO’sunun tutuklanması nedeniyle Çin’de Apple’a karşı boykot başlatıldığı haberini paylaşmıştık. Bu boykot kapsamında, Çin’de bulunan pek çok firmanın iş yerindeki çalışanlarına Apple kullanmamaları için kampanya yapmalarının yanı sıra, bazı şirketler baskı ile Apple cihaz kullanımını yasaklamıştı. Çin’de gerçekleşen Apple boykotu devam ederken, Apple’ın ya da Apple’ın anavatanı ABD’nin bu durum karşısında ne yapacağı merak ediliyordu. Anlaşılan o ki ABD’nin de bu konuyla ilgili birtakım planları var. ABD Başkanı Donald Trump da tepki olarak 2019 yılında ülkesinde Huawei ve ZTE marka telefon satışlarını durdurabilir.

Apple şirketinin başarısız ürünleri

Yaşanan olayların çözülmesi uzun zaman alacak

Hem ABD hem de Çin yaşanan gerginliğe karşı uzlaşmacı tavır göstermiyor. Bu da işlerin zaman içerisinde düzelmek yerine daha da büyüyeceğine işaret ediyor. ABD yasalarında, başkanın ülkeyi tehdit eden acil durumlarda, ticareti yeniden düzenleme yetkisi bulunuyor. Elde edilen bilgilere bakılırsa, ABD Başkanı Trump 2019 yılı için, Ticaret Bakanlığı’nın ulusal tehdit olarak gördüğü telekomünikasyon cihazlarının, ülkedeki satışını durdurmak adına bir karara imza atacak. Bu duyum, akıllara direkt Huawei ve ZTE markalarının yasaklanması durumunu akıllara getiriyor. Böyle bir kararın alınması, ABD’de oluşturulacak 5G kablosuz ağını da etkileyebilir. Bunun yanı sıra bu kararın, bölgesel işletmeleri de olumsuz yönde etkileyeceği tahmin ediliyor.





PAYLAŞ