Trendyol sosyal medyadaki iddialar hakkında açıklama yaptı - Haberler - indir.com

Trendyol sosyal medyadaki iddialar hakkında açıklama yaptı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-13 18:04:00
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

Wayfair skandalı bütün dünya gündemine oturmuş ve büyük bir tepki toplamıştı. ABD'de Wayfair isimli bir e-ticaret sitesi üzerinde ürünler kullanılarak çocuk ticareti yapıldığına dair çıkan iddialara karşı iki farklı görüş ortaya çıktı. Bunun tamamen bir komplo teorisi olduğunu belirten kişiler bulunurken, iddiaların gerçek olduğunu savunanlar da bulunuyor.

Trendyol, Wayfair iddiaları için açıklama yaptı!

Tartışmalar sürerken, ülkemizde hizmet veren en popüler e-ticaret platformlarından birisi olan Trendyol aynı suçlamaya maruz kaldı. Sami Değirmencioğlu ismiyle açılan mağazada, çocuk kıyafetlerinin 70 Bin TL'den 290 Bin TL'ye çeşitli fiyatlar ile satışa sunulması üzerine sosyal medya platformu Twitter'da paylaşılan bir tweet, binlerce retweet aldı.

Samsung Galaxy S20 FE özellikleri ortaya çıktıSamsung Galaxy S20 FE özellikleri ortaya çıktı

Trendyol gibi platformlar üzerinde satıcılar satmak istedikleri ürünlerini listeleyebiliyorlar. Fakat benzer şekilde Halı ve Kilim gibi kategorilerde bazı ürünlerin 160 Bin TL'yi bulan fiyatlar ile listelenmesi ve "Çocuk" ifadelerinin yer alması sonrası herkes tarafından Trendyol'dan bir açıklama beklemeye başladı. Bahsi geçen bu ürünler hızlı bir şekilde Trendyol'dan kaldırılırken, yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı.

Türkiye'nin Trendyol'u olarak on binlerce satıcıyı müşterilerimizle buluşturduğumuz pazaryeri modelimizde ürün isimleri, açıklamaları ve fiyatları satıcılarımız tarafından belirlenmektedir. 15 milyondan fazla ürün bulunan platformumuzda, veri girişleri ile ilgili hatalı işlemlerle karşılaşılabilmektedir. Hatalı veri girişlerini ve her türlü ayrımcılık içeren söylemleri takip ediyor ve satıcılarımızı bilgilendirerek platform kuralları gereği, ürünleri yayından kaldırıyoruz. 'Şikayet Et' özelliği ile müşterilerimizden aldığımız bildirimleri de ivedilikle inceliyoruz. Ayrıca platform olarak satıcılarımızın hatalı veri girişlerini ve operasyonlarını iyileştirmeye yönelik eğitimleri düzenli olarak gerçekleştirmeye ve kontrol mekanizmalarımızı güçlendirmeye devam edeceğiz.

Sosyal medyadaki iddialarda yer alan ürünlerle ilgili yaptığımız incelemelerde, belirtilen fiyatlardan hiç satış yapılmadığı ve bu durumun veri girişlerindeki hatalardan kaynaklandığı gözlenmiştir. Türkiye'nin Trendyol'u olarak markamızın böyle bir iddia ile yan yana gelmesinden son derece üzgünüz. Böyle bir konuda kamuoyunda oluşan haklı hassasiyeti en içten şekilde paylaştığımızı ve konunun kesinlikle karşısında olduğumuzu belirtmek isteriz. 




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ