Tinder'ın Rus rakibi Mamba Türkiye'ye gelebilmek için 1 milyon dolar yatırım yapacak - Haberler - indir.com

Tinder'ın Rus rakibi Mamba Türkiye'ye gelebilmek için 1 milyon dolar yatırım yapacak

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-20 15:50:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Rusya'nın en büyük ve popüler olan arkadaşlık uygulaması Mamba, Türkiye pazarında da yer almaya hazırlanıyor. Uygulamaya yapılan 1 milyon dolar yatırım ile beraber Mamba ülkemizde de takipçileri ile buluşacak. Mamba, halihazırda dünyada oldukça popüler bir uygulamadır. Uygulama bu gücünü kullanarak Türkiye'de kullanarak ülkemizde en çok kullanılan Tinder ve Happn uygulamalarının önüne geçerek ülkemizde de popüler olmaya hazırlanıyor. 

Dünya pazarında 40 milyondan fazla kullanıcı sayısına sahip olan Rusya merkezli ve aynı zamanda ücretsiz olan arkadaşlık uygulaması Mamba, Türk kullanıcıların da gönlünü fethetmek üzere Türkiye gelmeye hazırlanıyor. Rusya'nın oldukça yüksek tirajına sahip olan gazetesi Kommersant'a konuşma yapan Mamba'nın Pazarlama Müdürü Pyotr Boytsov, şirket olarak bu yıl içerisinde Türkiye pazarında da kendilerini göstereceklerini ve bu doğrultuda 1 milyon dolar kaynak hazırladıklarını da dile getirdi. Türkiye'nin 80 milyonluk nüfusu daha önceden de şirketin dikkatini çeken pazarlardan biri olmasına neden olduğunu belirten Boytsov; "Mobil internet kullanma yoğunluğu yüzde 99. Her yıl akıllı telefon uygulamalarının kurulumunda çift rakamlı bir tempo mevcut. Bu bizim için çok önemli bir kıstas” ifadelerini kullandı.

Tinder Benzeri Arkadaşlık UygulamalarıTinder Benzeri Arkadaşlık Uygulamaları

Tinder'a rakip geliyor

Ülkemizde halihazırda zaten son derece popüler arkadaşlık siteleri vardır. Ülkemizin en popüler üç arkadaşlık uygulamasının arasında yer almak isteyen Mamba, Tinder, Happy ve Jaumo gibi flört ve arkadaşlık teması üzerine kurulan uygulamalara iddialı bir rakip olmaya hazırlanıyor. Dijital medya ortamında yaptığı araştırmalar ile adından söz ettiren Gemius'un geçtiğimiz Aralık ayı içerisinde yaptığı açıklamaya göre ülkemizde Sohbet uygulaması Tinder'ın 1 milyon 78 bin kişi tarafından kullanıldığını aktardı. Tinder kullananların sayısının yüzde 20'sini kadınlar oluştururken geriye kalan yüzde 80'lik kısmı ise erkekler dolduruyor. Bu orandan da belli oluyor ki ülkemizde Tinder uygulamasını kullananların sayısını ağırlıklı olarak erkekler oluşturuyor. Mamba uygulaması için ayrılan 1 milyon dolarlık yatırımın ülkemizde kat ve kat karşılığının alınacağı düşünülüyor. Ülkemizde genç nüfusun fazla olması ve kitlenin arkadaşlık uygulamalarını seviyor olması uygulama adına büyük bir avantajdır. 

Geride bıraktığımız yıl içerisinde İsrail'de üstün başarı elde eden Rus arkadaşlık uygulaması Mamba, Ekim 2019 itibariyle ülkede okCupid uygulamasının ardından en çok kullanılan uygulama olmayı başardı. Özellikle genç nüfusun oldukça fazla fazla olduğu ülkemizde, flört ve arkadaşlık uygulamaları açısından oldukça hareketli bir pazar konumundadır. Zaten Maba uygulamasının ülkemizde kullanılabilir hale getirilmesi için 1 milyon dolar yatırım hazırlamasının altında yatan esas neden de bu gibi gözüküyor. Türkiye'de Tinder ve Happn gibi uygulamalara gösterilen ilgiyi göz önünde bulundurmamız gerektiğinde Rus tabanlı olan Mamba uygulamasının İsrail'de elde ettiği başarıyı ülkemizde de elde edeceği düşünülüyor. Arkadaşlık ve flört teması üzerine geliştirilen uygulamalar gen nüfusun fazla olduğu ülkelerde daha fazla kullanılıyor. Bu nedenle ülkemizde de tahmin edilenden daha büyük bir başarı elde edileceği düşünülen Mamba uygulaması kısa zaman sonra Türkiye pazarında da yerini alacak. 

 


İlgili uygulamalar
Facebook arkadaşlık istekleri nasıl engellenir?Facebook arkadaşlık istekleri nasıl engellenir?
Apple 3 Arkadaşlık Uygulamasını App Store'dan KaldırdıApple 3 Arkadaşlık Uygulamasını App Store'dan Kaldırdı
Arkadaşlık Uygulaması Kullanan 40 Milyon Kişinin Bilgileri SızdırıldıArkadaşlık Uygulaması Kullanan 40 Milyon Kişinin Bilgileri Sızdırıldı

PAYLAŞ