Tinder'ın eşleştirme algoritması yenilendi - Haberler - indir.com

Tinder'ın eşleştirme algoritması yenilendi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-20 10:11:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Sosyal Medya

Son zamanların en popüler arkadaş edinme platformu olan ve piyasaya girdiği günden beri büyük kitleleri etkisi altına almayı başaran Tinder, eşleştirme algoritmasında değişiklik yaptı. Yapılan değişiklik hakkında şirketten gelen bilgilere göre skora yönelik puan sistemi uygulamada yer almayacak. Dünyanın en çok kullanılan arkadaş edinme platformu Tinder, artık kullanıcı eşleştirme işlemini gerçekleştirirken kullandığı eski algoritma sistemini bir kenara koydu. Eski algoritmanın yerine şirket, uygulama kullanım düzeyini temel alan yeni bir sistem doğrultusunda ilerleme yapacaklarını açıkladı. Tinder'a gelecek olan bu yeni özelliğin aktif kullanıcıları memnun edecek imkanlara sebep olacak. 

Aktif olan kullanıcılar eşleştirilecek 

Daha önceden kullanılan eşleştirme algoritmasında puan düzeyi söz konusuyken yeni sistemde bu mümkün olmayacak. eni eşleştirme sisteminde kullanıcıların aktif kullanım oranları takip edilerek bir sonuca varılacak. Bildiğiniz gibi Tinder, daha önceleri "Elo" adı verilen ve arzulanma puanı olarak açıklayabileceğimiz bir algoritma sistemi kullanıyordu. Bu sistem doğrultusunda kullanıcıları eşleştirerek arkadaş bulmalarını sağlıyordu. Eski sisteme baktığımızda yüksek puan düzeyine sahip bir kullanıcı ile eşleşmek, düşük puanlı bir kullanıcı ile eşleşmekten çok daha iyi bir durumdu. Gerçekleşen bu durum kendi puan durumunuzu artırarak daha çekici kişiler ile eşleşme ihtimalinizi artırıyordu. Fakat Tinder, bu sistemin artık eskisi kadar moda olmadığını ve pek de güvenli bulmadığını iddia ederek yeni bir sistem doğrultusunda hareket edeceklerini bildirdi. Şirket bu düşünceleri doğrultusunda hareket ederek Tinder'ı yeniledi.

Tinder Feed Özelliği Tüm Kullanıcılara SunuluyorTinder Feed Özelliği Tüm Kullanıcılara Sunuluyor

Yeni kullanılan eşleştirme sisteminde ise çok daha farklı veriler baz alınarak eşleştirme işlemi gerçekleştiriliyor. Yapılan açıklamaya göre kullanıcıların Tinder uygulamasını kullanım süresi, Tinder'daki başka bir kullanıcıyla eşleşme şansınızı arttıracak. Bu çok daha mantıklı bir eşleştirme sistemi şeklinde görülüyor. Yeni olan bu sistem aynı zamanda uygulamaya girdiğinizde anında herhangi biriyle eşleşme ihtimalinizi de her zamankinden daha yüksek orana taşıyor. Çünkü devreye sokulan yeni sistem, artık kullanıcıları o esnada aktif olan diğer kullanıcılarla eşleştiriyor ve böylece eşleşme yapmak için kullanıcıların saatlerce ya da günlerce bekleme ihtimalini en aza indiriyor. Konu ile alakalı ilgiler şu an için sadece bu kadar. Şirket konu ile alakalı henüz daha detaylı bilgi vermedi. Yakın zamanda mevcut konunun genişlemesi bekleniyor.


İlgili uygulamalar
Tinder'a Konum İzleme Özelliği GeliyorTinder'a Konum İzleme Özelliği Geliyor
Tinder hesabı kalıcı olarak nasıl silinir?Tinder hesabı kalıcı olarak nasıl silinir?
4.1 Milyon Ücretli Aboneli Tinder Yıllık 800 Milyon Dolar Gelir Sağlıyor4.1 Milyon Ücretli Aboneli Tinder Yıllık 800 Milyon Dolar Gelir Sağlıyor

PAYLAŞ