Tim Cook, Türkiye'de iPhone Fiyatlarının Düşeceğini Açıkladı - Haberler - indir.com

Tim Cook, Türkiye'de iPhone Fiyatlarının Düşeceğini Açıkladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 11:52:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

Apple'ın iPhone cihazlarından elde ettiği satış gelirleri, bir önceki yıla göre yüzde 15 oranında bir azalma gösterdi. Şirketin şu anki CEO'su Tim Cook, bazı ülkelerde iPhone cihazlarının sahip olduğu fiyatları yeniden değerlendireceklerini belirtti. Apple'ın bu cihazları yeniden değerlendireceği ülkeler arasında Türkiye'de bulunuyor.

Apple, Abonelik Ücretleri İle Dolandıran Uygulamaları Kaldırıyor

Apple, Geliştiricilere Toplamda 120 Milyar Dolar Ödemiş!Apple, Geliştiricilere Toplamda 120 Milyar Dolar Ödemiş!

Tim Cook, Türkiye'de iPhone Fiyatlarının Düşeceğini Açıkladı

Reuters'e konuşan Tim Cook, bazı ülkelerde kur yüzünden iPhone fiyatlarının oldukça fazla olduğunu söyledi. Bu konu karşısında kendilerinin de üzgün olduğunu belirtti. Dolar karşısında zayıf olan para birimlerinin kullanıldığı ülkelerde iPhone cihazlarının bariz bir şekilde fiyat artışı yaşadığını da belirtti. Bu durum hakkında Ocak ayından itibaren belirtilen ülkelerde iPhone cihazlarının fiyatlarının yeniden değerlendireceklerini belirtti. Bu sayede, belirtilen ülkelerdeki telefon pazarlarında iPhone cihazların satışları tekrardan yükselecektir.

Tim Cook, Apple'ın çeyrek sonuçlarını değerlendirdiğinde, Amerikan dolarının güç kazanmasının dünya genelinde fiyatların artmasına sebep olduğunu söyledi. Buna örnek olarak da Türkiye'yi gösterdi. Türk Lirası'nın 2018 yılında dolar karşısında yaklaşık olarak yüzde 33'lük değer kaybettiğini belirten Tim Cook, Türkiye'deki iPhone satış gelirlerinin bir önceki yıla göre 700 milyon dolar düştüğünü de açıkladı. Hal böyle olunca Türkiye ve bazı ülkelerdeki iPhonce cihazlarının fiyat etiketlerini tekrar değerlendireceklerini ve eski haline getirmek için çalışacaklarını belirtti. Bu sayede bu ülkelerde iPhone satışları tekrar canlanabilir ve çok daha fazla satılabilir. Bildiğiniz üzere şirketin yeni modelleri beklenildiği kadar fazla satılmamıştı. Ayrıca davalar ve yasaklanmalar yüzünden Apple sarsılmaya devam ediyor. Bu yüzden şirket bir yandan da toparlanmak için çabalıyor.


Fuchsia için Google'dan Apple'a transfer çalımı!Fuchsia için Google'dan Apple'a transfer çalımı!
Apple'ın Yeni Ürünleri, iOS 12.2 Kodlarında Ortaya ÇıktıApple'ın Yeni Ürünleri, iOS 12.2 Kodlarında Ortaya Çıktı
Apple News'e Abonelik Servisi GeliyorApple News'e Abonelik Servisi Geliyor

PAYLAŞ