Tim Cook, sattığı Apple hisseleri ile servetine servet kattı - Haberler - indir.com

Tim Cook, sattığı Apple hisseleri ile servetine servet kattı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-27 18:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Dünya'nın en büyük şirketlerinden biri olan Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, dünyanın en zengin insanı olma unvanını korumaya devam ederken, şirketinin değerini her geçen gün artıran servetine servet katmaya devam eden birçok şirket yöneticisi vardır. Bunlardan birisi de, Apple CEO’su Tim Cook.

Tim Cook, Apple hisseleri ile servetine servet katmaya devam ediyor

Apple hisseleri yüzde 50 oranında değer kazanmayı başardı. Söz konusu bu serveti 1 milyar doları aşan dev isimler arasında Apple CEO’su da katıldı. Apple'ın kurucusu Tim Cook, şirketin son dönemler içerisinde sergilemiş olduğu başarılı performansı sayesinde geçtiğimiz günler içerisinde 560 bin Apple hissesi ile ödüllendirildi. Bu hisselerin yarısını satmaya karar veren Cook, 265.000’den fazlasını 493.50 – 500.11 dolar arasında değişen fiyatlarla sattı. 

Tim Cook çalışanlarına attığı mail ile eleştirilerin odağındaTim Cook çalışanlarına attığı mail ile eleştirilerin odağında

Söz konusu bu satışın ardından 131.7 milyon dolar civarında bir gelir elde etti. 148 milyon doların üstünde bir değere sahip olan 294.840 hisse ise vergilerin kurbanı oluyor. Mevzıu olan bu hisse ödülü ise 25 Ağustos 2017’den 24 Ağustos 2020’ye kadarki üç yıllık dönemde S&P 500’deki diğer şirketlere göre Apple’ın elde ettiği başarılar baz alınarak belirlendi. Tim Cook, Apple ile beraber yapmış olduğu sözleşmeye göre 24 Ağustos 2021’de 700.000 RSU daha alacak.

RSU nedir?

Kısıtlı menkul kıymetler olarak da bilinen kısıtlı hisse, belirli koşullar karşılanıncaya kadar tamamen devredilemeyen bir şirketin hisse senedidir. Yıllık maaşı 3 milyon dolar civarında olan Cook, yaklaşık 418 milyon dolara tekabül eden 800.000’den fazla hisse senedine sahip.


Tim Cook'dan Apple çalışanlarına evde çalışma izni!Tim Cook'dan Apple çalışanlarına evde çalışma izni!
Tim Cook'tan iPhone SE hakkında önemli açıklamalarTim Cook'tan iPhone SE hakkında önemli açıklamalar
Apple ve Tim Cook yollarını ayıracak mı?Apple ve Tim Cook yollarını ayıracak mı?

PAYLAŞ