Tiktok'un satışı için süre verildi - Haberler - indir.com

Tiktok'un satışı için süre verildi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-17 14:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

ABD başkanı Donald Trump, Cuma akşamı yayınlamış olduğu bir başkanlık emri ile TikTok’un ABD’deki operasyonlarının 90 gün içinde satılmasını istedi. Yayınlanan bu emir ile beraber TikTok için iyi bir haber olduğunu da belirtebiliriz. Son dönemde teknoloji dünyasının bir hayli gündemine gelen ve meşgul eden TikTok ve ABD arasındaki yaşanan gerilimde yeni gelişmeler yaşandı. ABD Başkanı Donald Trump, Cuma akşamı yayınladığı başkanlık emri ile TikTok’un Çin’li sahibinin ABD’deki operasyonlarını önümüzdeki 90 gün içerisinde satmasını istedi. Trump’ın yayınladığı emirde Committee on Foreign Investment in the United States tarafından hazırlanan ulusal güvenlik endişeleri aktarıldı. Bu emir, ByteDance’in daha sonra TikTka’a evrilen Musical.ly’i satın almasını da geri döndürebilir.

TikTok için iyi haber geldi

Trump, daha öncesinde ByteDance ve Tencent’in ABD’deki satın almalarını engelleyen ve halen askıda olan bir emir yayınlamış ve satışın bitiş tarihi için ise son günü 15 Eylül olarak ifade etmişti. Trump, ayrıca ABD hazinesinin de bu satın alma işleminden faydalanmasını gerektiği konusundaki ısrarını sürdürdü. Donald Trump tarafından yayınlanan karara göre ByteDance’in ABD’li kullanıcıların verilerini yok etmesini istiyor. Engadged kaynaklı habere göre TikTok için iyi bir haber diyebiliriz. Öyle ki önceki başkanlık emrinde, 45 gün içinde anlaşma sağlanmaması durumunda ABD merkezli uygulama mağazalarının TikTok’un paylaşımını durdurması emredilmişti.

Trump yönetimi, geçtiğimiz yıl da bu taktiği farklı uygulamalar için kullandı. Trump yine yabancı yatırım komitesi raporu kullanarak çöpçatanlık uygulaması Grindr’in Çinli sahibinin uygulamayı ABD’li bir şirkete satmaya zorlamıştı. TikTok sözcüsü, çıkan emir ile alakalı gelen sorulara daha önce yaptıkları açıklamaları tekrar etti. Bakalım ABD’den çıkan bu karar ile beraber TikTok, ne gibi bir hamle yapacak göreceğiz.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ