TikTok'un geliştiricisi ByteDance, Spotify'a rakip bir uygulama test ediyor - Haberler - indir.com

TikTok'un geliştiricisi ByteDance, Spotify'a rakip bir uygulama test ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-12 22:29:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Son zamanlarda gündemden düşmeyen TikTok, 1 milyardan fazla kez indirilmeye sahiptir. Uygulamanın geliştiricisi ByteDance, müzik dinleme platformu Spotify'a benzer olan streaming müzik platformunu Hindistan ve Endonezya'da test etmeye başladı. Resso adlı müzik dinleme uygulaması hem Android hem de iOS platformunda kullanılacak gibi gözüküyor. New York merkezli Moon Video şirketi tarafından geliştirilen ve Çinli teknoloji şirketi ByteDance aracılığı ile yayınlanan müzik odaklı platform Resso, dünyaya sunulmadan önce gizli bir şekilde Hindistan ve Endonezya'da test edilmeye başladı. Konu ile ilgili Bloomberg tarafından yapılan haberlere göre yaklaşık olarak 27.000 kullanıcı sayısına sahip olan uygulamanın test süreci ise 6 ay önce başladı. 

Kısa ve eğlenceli videolar çekmek amacıyla üretilen TikTok sayesinde oldukça büyük bir başarıya imza atana ByteDance, TikTok'da elde ettiği başarıyı streaming müzik platformu Resso ile elde etmek istiyor. Halihazırda gelişme aşamasında olan Hindistan pazarında yer alan Spotify, Apple Music ve Amazon Prime Music gibi müzik platformlarına meydan okumayı hedefleyen Resso, T-Series ve Times Music gibi Hintli prodüksiyon şirketleri ile oldukça ciddi bir telif hakkı anlaşmasına imza attı. Bunların yanı sıra aynı zamanda henüz Warner Music Group, Universal Music Group ve Sony Music Entertainment gibi global şirketlerle anlaşma içerisinde yer almayan Resso, adım adım yükselmeyi planlıyor. 

TikTok uygun fiyatlı müzik servisi ile müzik piyasasına girecekTikTok uygun fiyatlı müzik servisi ile müzik piyasasına girecek

Resso uygulamasının özellikleri ve arayüzü

Bildiğiniz üzere müzik platformları kullanıcıların en çok tercih ettikleri uygulamalar arasındadır. Spotify, Apple Music ve Amazon Prime Music gibi ileri gelen müzik platformlarının yanı sıra aynı zamanda ByteDance tarafından geliştirilen Resso uygulaması da pazarda yer alıyor. Uygulamanı paylaşılan ekran görüntülerine baktığımızda Resso'nun Apple Music uygulamasının arayüzüne benzediğini görüyoruz. Uygulamayı ilk açtığınızda sizden en sevdiğiniz sanatçıları ve müzik türlerini belirleyerek ilerleyeceğiniz Resso uygulaması, vermiş olduğunuz bu bilgiler sayesinde size özel bir çalma listesi hazırlayacak. 

Resso uygulamasında da tıpkı TikTok uygulamasında olduğu gibi kaydırma yaparak müzikleri değiştirebiliyorsunuz. Söz konusu bu Resso uygulaması, kullanıcıların TikTok'a benzer bir şekilde müziklere kendi fotoğraflarınız, GIF'lerini ya da videolarını eklemelerine imkan tanıyor. Platformun bu özelliğine de Vibes adı verildi. 

ByteDance'ın Resso uygulamasının fiyatı

Müzik dinleme uygulamalarının arasında katılan Resso, yukarıda saydığımız özelliklerin yanı sıra kullanıcılara şarkıların sözlerini görüntülemeleri ve eğer şarkı sözleri yoksa bunları eklemelerini sağlıyor. Buna ek olarak ise söz konusu bu bilgileri de Instagram, WhatsApp, Facebook ve buna benzer uygulamalar üzerinden paylaşmalarına imkan veriyor. Resso uygulamasını reklamsız bir şekilde kullanmak adına aylık 119 Rs yani yaklaşık olarak 1.70 gibi bir ücret ödemeniz gerekiyor. Fiyat ile olarak Spotify ile aynı olan Resso, Gaana ve JioSaavn gibi Hindistan'ın yerel müzik dinleme platformlarından daha uygun fiyata sunuluyor. 

Geliştirici şirket ByteDance, Resso uygulaması ile beraber TikTok uygulamasında elde ettiği başarıyı elde etmek istiyor. Şöyle ki 2017 yılında hayatımıza dahil olan TikTok, sunulduğu günden itibaren 1.5 milyar kez indirildi. 

 


TikTok 1,5 milyar indirilmeyi geçtiTikTok 1,5 milyar indirilmeyi geçti
TikTok üzerinden para kazanmanın yeni yoluTikTok üzerinden para kazanmanın yeni yolu
TikTok'tan gizlilik ihlali iddialarına karşı açıklama geldiTikTok'tan gizlilik ihlali iddialarına karşı açıklama geldi

PAYLAŞ