TikTok uygun fiyatlı müzik servisi ile müzik piyasasına girecek - Haberler - indir.com

TikTok uygun fiyatlı müzik servisi ile müzik piyasasına girecek

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-18 13:03:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Smartisan Jianguo Pro 3 adlı ürün ile akıllı cep telefonu sektöründe de yer alan TikTok, her geçen gün yeni işlere imza atarak takipçilerini şaşırtmaya devam ediyor. Halihazırda zaten milyonlarca kişinin gönlünü fethetmiş olan TikTok, rakiplerini geride bırakmak adına çalışmalara devam ediyor. TikTok platformunun müzik servisi, Financial Times tarafından yapılan haberlere göre rakiplerinin sunduğu servislere göre çok daha uygun fiyata müzik piyasasında boy gösterecek. 

TikTok, Apple ve Spotify'ın karşısına çıkıyor

TikTok platformunun müzik servisi popüler müzik platformları olan Apple ve Spotify'ın karşısına çıkmak üzere hazırlanıyor. TikTok platformunun sahibi olan ByteDance, kullanıcılar tarafından talep edilen müzik servisi ve canlı yayın planlamalarını hayata geçirmek üzere harekete geçti. Bildiğiniz üzere internet dünyanın en büyük güçlerinden biri şu an için sosyal medyadır. Sosyal medyanın gücünden faydalanmak üzere harekete geçen firma, yenilikçi planlarını hayata geçirmek adına harekete geçti. Söz konusu TikTok uygulamasının ülkemize gelip gelmeyeceği ise henüz kesin değildir. 

Tiktok'un büyümesi ilk kez yavaşladıTiktok'un büyümesi ilk kez yavaşladı

Konu ile ilgili elde edilen bilgilere göre oldukça kısa ve kolay bulunabilir video içeriklerinden meydana gelen bir yapı oluşturmak isteyen ByteDance şirketi, kullanıcıların birbiri ile olan ilişkilerini çok daha farklı şekillerde geliştirmek istiyor. Hazırlanmış olan bu video klipleri, kullanıcılar şarkılara senkronize edebilecekler. Finacial Times dergisinden elde edilen bilgilere baktığımızda, TikTok tarafından hazırlanan müzik platformunun 10 dolardan daha az bir ücret ile sunulacağı ifade edildi. Halihazırda piyasada bulunan Spotify ve Apple platformlarının karşısında avantaj elde etmek amacıyla hareket eden ByteDance, öğrencilerin müzik platformları hakkındaki düşüncelerini önemsiyor. 

Konu ile ilgili, Sony, Universal ve Warner gibi dev şirketlerle iletişime geçen ByteDance, kendi müzik platformunun en uygun fiyatlar üzerinden sunmak adına uzun uğraşlar içine girdi. Söz konusu bu müzik hizmetinin ne zaman aktif hale getireceği ise merak konusu. Uygulamanın çıkışının tahmini olarak bu yılın son ayında olması yönünde. TikTok platformunu ilk deneyimleyecek olan ülkeler arasında Brezilya, Hindistan, Endonezya ve Amerika Birleşik Devletleri yer alıyor. Diğer ülkelerde kullanılıp kullanılmayacağı şu an için belirli olan bir durum değildir. TikTok'un geçmişine baktığımızda yılın ilk günlerinde yani şubat ayı içerisinde 1 milyar kez indirilme başarısı elde eden TikTok, müzik ve eğlence sektöründe emin adımlarla ilerleyerek rakiplerini kıskandırmaya devam ediyor.

Zaman zaman çeşitli skandallar ile anılsa da kendi çizgisini bozmadan yükselmeye devam eden platform şimdi de müzik sektöründe yer alarak rakiplerini kıskandıracak bir hamle yapmaya odaklandı. Konu ile ilgili ciddi çalışmalar yürüten TikTok, kısa zaman içerisinde kendisine ait müzik platformunu da sunmaya hazırlanıyor. Söz konusu bu proje şu an için hayata geçirilmiş değildir. Hayata geçirilmesi halinde ülkemizde yer alıp almayacağı ise en çok merak edilen konular arasındadır. Her geçen gün daha da büyüyen ve olumlu yönde gelişmeye devam eden eğlence platformu artık müzik sektöründe de adından söz ettirecek hale gelecek gibi gözüküyor. 

 

 


İlgili uygulamalar
Instagram, TikTok’u kendi özelliğiyle bitirecek bir hamle yapmak üzereInstagram, TikTok’u kendi özelliğiyle bitirecek bir hamle yapmak üzere
Mark Zuckerberg Tiktok hesabı söylentileri artıyorMark Zuckerberg Tiktok hesabı söylentileri artıyor
TikTok, Facebook reklam verenlerini kendine çekmeye başladı!TikTok, Facebook reklam verenlerini kendine çekmeye başladı!

PAYLAŞ