TikTok Türkiye'ye temsilci atayacağını açıkladı - Haberler - indir.com

TikTok Türkiye'ye temsilci atayacağını açıkladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-11 10:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Çinli sosyal medya devi TikTok için Türkiye’ye temsilci atayacağı resmi olarak belli oldu. Video paylaşım servisi TikTok, resmi olarak Türkiye’ye bir temsilci atayacağını açıkladı. TikTok diğer yandan platformun temelinde bulunan ifade özgürlüğünün de korunacağını ifade etti. 1 Ekim 2020 tarihinde ülkemizde yürürlüğe giren Sosyal Medya Yasası ile beraber ülkemizde yer alan sosyal medya ve servis hizmetleri olan YouTube, Facebook, Instagram, Twitter ve TikTok gibi sosyal medya uygualmaları sosyal ağ sağlayıcı olarak adlandırılarak bu şirketlere yönelik bazı yükümlülükler verildi. Bu kapsamda ise ülkemizde günlük erişim sayısı olan 1 milyonu aşan yurtdışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcıları, ülkemizde temsilci bildirmeleri gerektiği durumu ortaya çıktı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından sosyal ağ sağlayıcılarına tanınan süre geçtiğimiz Kasım ayı ile beraber sona erdi. Ancak bu sona erme ile beraber Twitter, Facebook, Instagram, TikTok gibi platformların ülkemizde bir temsilci atamadığını görüyoruz.

TikTok ABD Yasağı: Trump yönetimi federal sipariş engelleme uygulama kısıtlamalarına itiraz etti!TikTok ABD Yasağı: Trump yönetimi federal sipariş engelleme uygulama kısıtlamalarına itiraz etti!

TikTok’ta Türkiye’ye temsilci atayacağını açıkladı

Konu hakkında açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, VK ve YouTube'un ardından TikTok'un da Türkiye'de temsilci atayacağını açıkladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, VK ve YouTube'un ardından TikTok'un da Türkiye'de temsilci atayacağını açıkladı. "VK ve YouTube’un ardından bugün yaptığımız görüşmeler neticesinde TikTok da temsilci atayacağını açıkladı. Temennimiz diğer sosyal ağ sağlayıcıların da bir an önce temsilcilerini bildirmeleri ve yükümlülüklerini yerine getirmeleri. Hayırlı olsun!"

TikTok ise bu durum sonrasında resmi sitesi üzerinden Faaliyet gösterdiğimiz pazarlarda, onlara katılmasak bile yerel yasalara saygı göstermekte kararlıyız. Bu itibarla, yasanın gerekliliklerine uyacağız" ifadeleri ile bir açıklama gerçekleştirdi. Söz konusu yasa kapsamında ülkemizde temsilci sunmayan platformlara 18 Ocak 2021 tarihi ile beraber reklam yasağı uygulanacak.


İlgili uygulamalar
TikTok 2020’de ‘Güvenliğe’ odaklandıTikTok 2020’de ‘Güvenliğe’ odaklandı
TikTok en çok gelir elde eden mobil uygulama olduTikTok en çok gelir elde eden mobil uygulama oldu

PAYLAŞ