TikTok gizlilik ve güvenlik odaklı gençlik portalını yayımladı - Haberler - indir.com

TikTok gizlilik ve güvenlik odaklı gençlik portalını yayımladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-18 18:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler video paylaşım platformu ve servislerinden birisi olan TikTok, Gençlik Portalı adlı yeni bir özelliğini kullanıcılarına sundu. Gençler ve ebeveynler için gizlilik ve güvenlik sunmak adına odaklanan bu portal, diğer yandan video oluşturmak için kullanılan TikTok araçları noktasında da kullanıcılara bir klavuz olmuş olacak. Şirket tarafından Taylandca, Türkçe, Rusça, İtalyanca, Korece, İngilizce, Almanca, Portekizce, Fransızca ve Japonca olmak üzere 15’ten fazla dilde erişilebilir olması beklenen portal, önümüzdeki aylarda yeni eğitici kaynakların eklenmesi bekleniyor.

Ebeveynler çocuklarını koruyabilecekler

En çok harcama yapılan mobil uygulama TikTok olduEn çok harcama yapılan mobil uygulama TikTok oldu

Geçtiğimiz aylarda bildiğiniz üzere “Family Pairing” adlı özeliğini kullanıcılara sunan TikTok, bu özelliği ile ebeveynlere kendi hesaplarını çocuklarının hesapları ile eşleştirme imkanı tanımıştı. Bu sayede ise ebeveynler, çocuklarının uygulamada günlük ne kadar zaman geçirebileceklerinden ne tür içerikler izleyebileceklerine kadar birçok noktada kontrol sahibi olabiliyorlar. Bunlar haricinde çocuklarının DM üzerinden kimlerle sohbet edebileceğini belirleyebilecekler. Bu sayede anne babalar, çeşitli sorun ve içeriklerden çocuklarını korumuş olacaklar.

Bu hafta içerisinde tanıtılan Gençlik Portalı tarafında sunulan internet güvenliği seçeneği ile daha güçlü ve güvenli şifreler oluşturulabildiği gibi şifre değiştirme sıklığınızı belirleyebilir ve hesabınıza yönelik şüpheli davranışlar hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Diğer yandan kişisel gizlilik seçeneği aracılığı ile platform üzerindeki gizlilik ve görünürlük ayarlarınızı değiştirebilirsiniz. Gizlilik ayarları, kullanıcı engelleme, Family Pairing özelliğini etkinleştirme ile yorum ve mesajları kontrol etme özellikleri de bulunuyor.

Ayrıca Topluluk Kuralları bölümü üzerinden platformda nasıl kibar ve pozitif olunabileceğine dair ipuçları yer alan portal aracılığı ile çocukların ve onların güvenliğinin kendileri için oldukça önemli olduğunu ifade eden yetkililer, sunmuş oldukları bu servis ile daha güvenli ve huzurlu bir kullanıcı deneyimi hedeflediklerini söylüyor. TikTok içerisinden söz konusu yeni portala erişebilirsiniz.


İlgili uygulamalar
Instagram canlı yayınları artık IGTV'ye kaydedilebilecekInstagram canlı yayınları artık IGTV'ye kaydedilebilecek
TikTok çocukların mahremiyetini ihlal etme suçlamasıyla karşı karşıyaTikTok çocukların mahremiyetini ihlal etme suçlamasıyla karşı karşıya

PAYLAŞ