TikTok dört sene içinde dünyanın en değerli markalarından biri oldu - Haberler - indir.com

TikTok dört sene içinde dünyanın en değerli markalarından biri oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-01 19:01:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Hem içerikleri hem de kullanıcı verisi ihlalleri sebebi ile sosyal medya ile ilgili olarak pek çok tartışmanın odak noktasını ortaya çıkaran TikTok, BrandZ Top 100 Global Markalar listesinde 16.9 milyar dolarlık marka değeriyle dünyanın en değerli 79. markası olarak gösterildi.

Video odaklı sosyal medya platformu TikTok hakkında tartışmaların sonu gelmiyor. Çinli ByteDance'ın sahibi olduğu uygulama en büyük pazarlarından birisi olan Hindistan'da ikinci defa yasaklanmış olmasına rağmen TikTok adına olumlu haberler de gelmeye devam ediyor.

Hindistan, TikTok dahil 59 uygulamaya yasakladıHindistan, TikTok dahil 59 uygulamaya yasakladı

2016 yılında yayınlanan TikTok, bu sene ilk defa BranZ Top 100 Global Markalar listesine giriş yaptı ve Uber, Adidas, Pepsi gibi markaları geride bırakarak 16.9 milyar dolarlık marka değeriyle dünyanın en değerli 79. markası olarak gösterildi.

TikTok, tüm tartışmalara rağmen dünyanın en değerli markalarından biri haline geldi

Son bir senede yapılan büyük sıçrayışı ile BrandZ Top 100 Global Markalar listesine girmeyi başaran TikTok, App Store ve Play Store'da toplam 1.5 milyardan fazla indirme başarısı gösterdi. Sosyal medya platformunun şu anda dünya çapında 800 milyondan fazla aktif kullanıcısı bulunuyor. 

TikTok'un BrandZ Top 100 Global Markalar listesinde yer almasıyla ilgili açıklama yapan BrandZ’nin Global Araştırma Başkanı Martin Guerrieria, şu açıklamada bulundu:

Bir marka olarak TikTok, uzun süredir piyasada olmamasına rağmen inanılmaz derecede yaratıcı olarak görülüyor. Markanız rakiplerinizden daha yaratıcı olarak görülüyorsa bu, marka değeriniz açısından büyük bir itici güçtür.

Instagram, bu yıl da marka değerini artırmayı başardı

TikTok, BrandZ Top 100 Global Markalar listesine girerek en büyük sosyal medya platformlarından birisi haline geldiğini kanıtlamış olsa da Instagram, marka değerini artırmaya bu sene de devam etti. 41.5 milyar dolar marka değerine erişerek listede 15 basamak birden yükselerek dünyanın en değerli 29. markası oldu.

Instagram'ın yaşadığı yükselişe benzer bir yükselişi dizi ve film platformu Netflix de gösterdi. Yayın platformu, yüzde 34'lük marka değeri artırması ile marka değeriğini 45.9 milyar dolar seviyelerine çıkarmayı başardı. BrandZ Top 100 Global Markalar listesinde 26. sıraya yükseldi. Marka değerini yüzde 15 artıran YouTube, 37 milyar dolar marka değeri ile 37. sıraya yükselirken LinkedIn de yüzde 31 seviyelerinde bir marka değeri artışıyla 29.9 milyar dolarlık marka değerine ulaşıp 43. sıraya yükseldi. 

TikTok, dünyanın en değerli markaları arasında yerini almış olsa işler TikTok için pek de iyi gitmiyor. TikTok'un zannedilenden çok daha fazla kullanıcının verisini topladığının ve bu verileri Çin Hükumeti ile paylaştığının anlaşılması sonrası platform, en fazla kullanıcı sayısına sahip olduğu pazarlardan birisi olan Hindistan'da ikinci kez yasaklandı. Üstelik bu yasağın farklı pazarlara da sıçrayabileceği öngörülüyor.


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ