TikTok, Çocukların Verilerini Toplama Suçundan Yargılanıyor! - Haberler - indir.com

TikTok, Çocukların Verilerini Toplama Suçundan Yargılanıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-03 13:32:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Bir dönemin en popüler eğlence uygulamalarından biri olan TikTok, zaman zaman çeşitli güvenlik sorunları ile karşımıza çıkmaya başladı. Hatta bu sebeple birçok ülkede kullanımı dahi yasaklandı. Çocukların güvenliğini tehdit eden içerikler sunması sebebiyle birçok ülkede yasaklanan TikTok, hakkında bir takım güncel haberler gelmeye devam ediyor. Son zamanlarda popülerliğini daha da artırmayı başaran bu eğlence uygulaması, içerikleri sebebiyle bir ceza ile karşı karşıya kalmış durumdadır. ABD'de TikTok kullanan çocukların kişisel bilgilerini izin bir şekilde topladığı için 5,7 milyon dolar kadar bir cezaya maruz kalan TikTok uygulamasına şimdi de Birleşik Krallık'ta soruşturma başlatıldı. 

Ülkemizde de her yaştan kullanıcının dikkatini çeken ve kullanılmak üzere indirilen TikTok, popülerliğini her geçen gün artırmaya devam ederken aynı zamanda halen güvenlik sorunları ile de sıkıntı çekmeye devam ediyor. Zaman zaman TikTok ile ilgili olumsuz haberler ile karşı karşıya gelmiştik, bu haberler maalesef halen devam ediyor. Özellikle de çocukların güvenliği açısında ciddi sorunlar yaşatacağı iddia ediliyor. 

TikTok'dan Ramazan'a Özel Yarışma: Ramazan YıldızıTikTok'dan Ramazan'a Özel Yarışma: Ramazan Yıldızı

TikTok'a para cezası

Her geçen gün popülerliğini artırırken güvenlik sorunları da yaşamaya devam eden TikTok, geçtiğimiz günlerde ABD'de bulunan çocukların kullanıcı bilgilerini yani kişisel bilgilerini izinsiz bir şekilde alma suçundan dolayı büyük bir para cezasına çarptırıldı. Bu sebepten dolayı TikTok, Birleşik Krallık'ta da soruşturmaya alındı. Şöyle ki elde edilen bu bilgilere göre TikTok'un karşısında yine büyük bir para cezası var gibi gözüküyor. 

Birleşmiş Krallık Bilgi Komisyonu yetkilisi Elizabeth Denham, geçtiğiniz hafta salı günü itibariyle gerçekleşen meclis komitesinde yaptığı bir açıklama ile beraber popüler video paylaşma uygulamasının ve bunun yanı sıra teknoloji şirketlerinin çocukların kullanımı adına farklı kurallara ve korumalara sahip olmaları gerektiğini dile getirirken GDPR (Genel Veri Koruma Yönetmeliği) kanunlarına aykırı davranıldığını dile getirdiler. Uygulama mağazasında çocukların psikolojik sağlıklarını kötü anlamda etkileyecek birbirinden farklı uygulamalar mevcuttur. TikTok'da çeşitli özellikleri ile beraber çocukların kullanımı adına pek da güvenli bir ortam sunmuyor. Son zamanların en popüler eğlence uygulaması TikTok, geçtiğimiz şubat ayında FTC (Federal Ticaret Komisyonu) tarafından da bir para cezasına çarptırılmıştı. 

Komisyon yetkilisi Elizabeth Denham, tarafından yapılan açıklamalar arasında, TikTok uygulamasının açık mesajlaşma platformunun yetişkin kullanıcılarının küçük yaştaki çocuklar ile rahat bir şekilde konuşabilme imkanı vermesi de yer alıyor. Bu da küçük yaşta ki çocuklar için pek de sağlıklı bir ortam sunmadığını gösteren durumlar arasındadır. Denham, “Uygulamanın tamamen açık olan mesajlaşma sistemine ve çocuklar tarafından toplanıp paylaşılan videoların türlerine bakıyoruz. Şu anda TikTok hakkında aktif bir araştırmamız var” dedi. Bu bilgiler doğrultusunda eğer Birleşmiş Krallık, TikTok platformunun kullanıcı güvenliği konusunda hatalı olduğunu dile getirmiş olsa da gelirinin yüzde 4'ü kadar ya da 22,6 milyon dolar şeklinde cezaya çarptırıldı. Şu an bile halen popüler olarak kullanılan TikTok uygulaması gelecek günlerde daha da fazla kullanıcı sayısına erişmesi beklenen durumlar arasındadır. 

 


İlgili uygulamalar
TikTok Instagram'ı Geride BıraktıTikTok Instagram'ı Geride Bıraktı
TikTok Spotify'a Meydan Okumaya HazırlanıyorTikTok Spotify'a Meydan Okumaya Hazırlanıyor
Instagram IGTV'de Snapchat ve TikTok Deneyimini Birleştirmeyi HedefliyorInstagram IGTV'de Snapchat ve TikTok Deneyimini Birleştirmeyi Hedefliyor

PAYLAŞ